Robin Stjenberg hade skrivkramp i ett halvår innan det släppte. Snart släpper han sin nya EP. Foto: RICKARD NILSSON / KVPRobin Stjenberg hade skrivkramp i ett halvår innan det släppte. Snart släpper han sin nya EP. Foto: RICKARD NILSSON / KVP
Robin Stjenberg hade skrivkramp i ett halvår innan det släppte. Snart släpper han sin nya EP. Foto: RICKARD NILSSON / KVP
– Jag sitter 13-14 timmar om dagen i studion men ibland blir det ju inga låtar. Sen kan jag plötsligt skriva en låt på 20 minuter, säger artisten Robin Stjernberg. Foto: RICKARD NILSSON / KVP– Jag sitter 13-14 timmar om dagen i studion men ibland blir det ju inga låtar. Sen kan jag plötsligt skriva en låt på 20 minuter, säger artisten Robin Stjernberg. Foto: RICKARD NILSSON / KVP
– Jag sitter 13-14 timmar om dagen i studion men ibland blir det ju inga låtar. Sen kan jag plötsligt skriva en låt på 20 minuter, säger artisten Robin Stjernberg. Foto: RICKARD NILSSON / KVP

Stjärnans comeback efter den tuffa tiden

Publicerad

Efter framgångarna i Mello tog det till slut stopp.

– Det var fruktansvärt. Helt plötsligt kände jag mig som världens sämsta människa, säger Robin Stjernberg.

Men efter den tuffa tiden ska han nu få sin revansch.

Under måndagsförmiddagen fick eleverna på T4 grundsärskola i Hässleholm i Skåne celebert besök av artisten och Mellostjärnan Robin Stjernberg. Eleverna hade några veckor tidigare fått öva in hans senaste låt "Love" som de sjöng tillsammans under dagen.

– Så fort vi började sjunga startade eleverna också att dansa. Nu är jag helt svettig, säger han. 

Det är första gången Robin Stjernberg håller i en workshop för elever med funktionsvariation. Men till Kvällsposten berättar han att upplevelsen har gett blodad tand.

– Musik är verkligen något som alla kan ta till sig. Man möts genom musiken och kan kommunicera med varandra på ett annat sätt, säger han och fortsätter:

– Jag älskar råa känslor. Här finns inga filter och då kommer de äkta känslorna fram, så borde det alltid vara, fortsätter han.

Robin Stjernberg vann Melodifestivalen 2013.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / STELLA PICTURES

"Skrev inte en låt på ett halvår"

Efter supersuccén under Melodifestivalen 2013 och en rad turnéer blev det till slut för mycket och under ett halvår drabbades Robin Stjernberg av skrivkramp.

– Det var fruktansvärt. Helt plötsligt kände jag mig som världens sämsta människa. Jag kunde sitta i flera timmar i studion men inte få ut en enda låt. Jag skrev inte en enda låt på ett halvår, säger han. 

När det tillslut släppte hösten 2016 har det tuffat på, men prestationskraven är fortfarande kvar.

– Jag sitter 13-14 timmar om dagen i studion men ibland blir det ju inga låtar. Sen kan jag plötsligt skriva en låt på 20 minuter.

Robin Stjernberg berättar att låten "Love" var en sådan. 

– Den skrev jag till mina kompisars bröllop. Den kom bara av sig själv.

Skriver till andra

Förutom att sjunga och stå på scen skriver Robin också låtar till andra artister. Under förra årets Melodifestival vann Robin Bengtsson med låten "I can't go on" som Robin Stjernberg varit med och skrivit.

– Jag vill stå på scen men har inga problem att skriva låtar till andra också.

Just nu håller han på med sin EP som planeras att släppas senare i år.

– Det är bara en låt kvar att skriva, säger han.

Robin Stjernberg sjöng med skolans elever på T4 grundsärskolan under måndagsförmiddagen. Foto: RICKARD NILSSON / KVP

Tillbaka på sin gamla skola

Efter en intensiv period i Stockholm tycker han att det är skönt att vara tillbaka på sin gamla skola.

Hur har dagen varit?

– Den har varit fantastisk! Det hände något i ögonen på eleverna så fort vi började spela ihop. Det är ju ett kvitto på att musik är en så viktig del av undervisning.

Han beskriver livet i Stockholm som väldigt inriktat på karriär och att lyckas ta sig fram i musikbranschen, något som kan vara väldigt hårt.

– Därför är det så viktigt att få göra sånt här också. Detta är kärnan och den vill jag aldrig glömma.

 

Robin Stjernberg

År 2011 var han med i Idol och hamnade på andra plats efter en gastkramande final där han fick 48 procent av rösterna, mot vinnaren Amanda Fondells 52 procent.

2013 deltog han i Melodifestivalen med låten "You" som han senare vann med. Han blev den första artisten att gå från andra chansen och sedan vinna musiktävlingen.

2017 var han med och skrev Robin Bengtossons vinnarlåt "I can't go on" i Melodifestivalen.

Senare i år kommer hans nya EP släppas.

Relaterade ämnen
Elin Salenstedt
Elin Salenstedt

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag