Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan i SVT-serien gick ner hela 43 kilo

YNGRE - OCH TYNGRE. Kim Bodnia som sjörövare i danska filmen "Jolly Roger" från 2001 (th). Nu är han 43 kilo slankare.

Den danske Bron-stjärnan Kim Bodnia, 48, älskar Malmö så mycket att han skaffade en lägenhet i stan.

- Där kunde jag laga min egen mat och sköta min träning, säger stjärnan som är väldigt mån om sin livsstil och går på diet sedan han gått ner 43 kilo.

Har varit med i 57 filmer

Ålder: 48

Bor: På landet i en skog nära Høsterkøb på Nordsjälland.

Familj: Förlovad med Rikke Louise Andersson, och har fyra barn: Louis, Charlie, Miles och Nomi.

Karriär: Har medverkat i 57 filmer!

Framtiden: "Jag har medverkat i 7-8 filmer och jag har glömt bort vilken som har premiär först! Det har varit mycket nu".

Malmö: "Det är spännande att följa utvecklingen i Malmö med tanke på all utveckling i staden".

I ungdomen var han en lovande 100-meterslöpare. Men skådespelarkarriären kom emellan och i takt med att träningen minskade och rollerna blev fler ökade vikten.

Han var tvungen att göra något åt vågens skräckbesked. Och det fanns bara en väg. Det handlade om att leva sundare.

- Jag hade nått den ålder då det bara inte fungerade längre. Jag kunde inte bli av med kilona längre, oavsett hur mycket jag tränade. Därför slutade jag äta bröd, potatis, pasta och annan stärkelse. Inga mejeriprodukter heller, även om jag älskar mjölk. Och bröd. Jag saknar det, säger Bodnia till danska Femina.

Kim berättar för att han under inspelningarna i Malmö valde att bo i lägenhet - inte på hotell - där han kunde laga smalmat och sköta sin träning.

- För mig handlar det om att inte göra det så svårt för mig själv att jag inte klarar av att hålla det uppe. Jag kommer inte upp på en motionscykel eller in till ett gym varje dag, och det kan jag inte straffa mig själv för. I stället har jag några övningar som baserar sig på att jag ska kunna göra dem där jag är, utan utrustning eller gym, fortsätter han i Femina.

Tränar gärna i Malmö

Mödorna har gett resultat. Kim har gått ner imponerande 43 kilo sedan 2001 då den "tjocke" Bodnia hade huvudrollen i danska sjörövarfilmen "Jolly Roger".

Kim har även hittat bra träningslokaler i Malmö.

- Jag har hittat fantastiska ställen där jag kan vara för mig själv och träna. Därför trivdes jag i Malmö under inspelningarna.

Och att bo på hotell var aldrig något alternativ. Till skillnad från hans rollkaraktär Martin.

- Det är inget tvivel om att hotellet inte är ett "rart" ställe att befinna sig på i den situation Martin befinner sig i. Han kan inte vara hemma. Därför har han flyttat in och bor på hotell. Det är aldrig bra att bo på hotell om man är ensam. Det bara förstärker ensamheten.

Kim själv känner likadant.

- Det är så opersonligt, hemkänslan är lika med noll. Jag har svårt att trivas på hotell. Därför bodde jag i lägenhet. Där kan jag dessutom laga den mat jag äter. Och träna när jag har lust.

Dansken Kim Bodnia har i hela sitt liv sett Sverige som något bra.

- Jag har nära anknytning till Sverige sen barnsben. Jag har familj där. Och alltid tittat på svensk tv. Den är absolut bättre än dansk. Sverige låg alltid längre fram rent tvmässigt med bland annat fler kanaler.

"Känslor är svåra att spela"

Du spelar en person med en moral som ifrågasätts av bland andra kollegan Saga, som är ständigt på dig för dina upprepade snedsteg. Är det en jobbig roll?

- Jag är väldigt tränad i att spela förkastliga personer. Det är ett arbete som är fantastiskt spännande. För som skådespelare ska du leverera känslor där du bryter mot alla etiska regler. Men det är klart att det är jobbigt att rättfärdiggöra något man själv inte tror på och att vara en del av det. Men det är spännande att arbeta med känslor, man blir klokare av dem.

Martin, som du spelar, förlorar även sin son.

- Alla känslor är svåra att spela. känslorna ska ju märkas. Jag går in och ser vilka tankar jag har användning för. Det är ett hårt men fantastiskt arbete. Jag får träna och öva, träna och öva. Och jag gör det. Har gjort det i många år.

Blandar in sitt eget skratt

Är det svårt spela mot Saga, som kanske lider av någon form av autism?

- Jag är tvungen att förstå att alla människor är olika. Man måste respektera det. Sedan är det utmanade att man inte kan räkna ut hur hon är. Då blir det ännu mer avancerat för mig. Mer spännande. Jag ser det som en gåva att få tillfälle att få möta karaktären Saga.

Ofta slutar era samtal med att du skrattar, ett mycket speciellt skratt.

- Hahaha. Jo det är nog en blandning av mitt eget och Martins skratt.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!