Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stina, 69, gjorde en obehaglig upptäckt

Stina Lindhe gjorde en obehaglig upptäckt när hon tog en tugga av sitt nyköpta bröd.
Foto: Erik Åhman

LUND. Stina Lindhe, 69, hade sett fram emot en mysig fikastund med bröd och ost. Men när hon tog en tugga av det nyinköpta brödet fastnade tänderna i något hårt - nämligen en tand.

– Herregud i himlen så det rasslade runt i munnen, säger hon.

I femtio år har Stina Lindhe handlat bröd och ost på Saluhallen i Lund. Men det senaste besöket blev inte som hon hade tänkt. Som vanligt gick hon hem med sin nyköpta ost och det halva, grova brödet hon hade köpt. Hon skar upp brödet, bredde smör på det och tog en tugga.

– Ett tu tre så kändes det konstigt i munnen. Jag spottade ut tuggan och där hittade jag en tand. Inte nog med att det är hästkött i maten och glasbitar i kyckling, ska det vara tänder i bröd nu också?, undrar hon och säger att hon har tänder så det räcker.

Oklart hur tanden hamnade i brödet

Brödet köpte hon på Osthuset men det är Kungsgårds stenungsbageri i Dalby som har bakat det. Hannes Ekblad, en av bageriets delägare, vet inte hur tanden har hamnat i Stina Lindhes bröd.

– Vår personal säger att de inte har tappat en tand i brödet eller har haft problem med tänderna så det har inte hänt i vår lokal. Men vi ska gå till botten med det här, säger han.

Nästa steg är att kontakta bageriets leverantörer och om tandmysteriet inte blir löst där kan han tänka sig att gå ett steg längre, till bönderna.

Klart är i alla fall att tanden i brödet har gett Stina Lindhe avsmak.

– Det tar nog tid innan jag äter bröd igen, det var väldigt obehagligt, säger hon.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!