Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stenkastning mot buss – en skadad

Två bussar i linjetrafik hutsattes för stenkastning i Malmö. Den ena bussen fick en vindruta krossad och den andra en sidoruta.
Foto: Andreas Holm /Newsfoto.Se
Malmös stadsbussar har varit hårt drabbade av stenkastning de senaste åren. Periodvis har bussarna inte kunnat köra vissa sträckor.
Foto: Ronny Johannesson

Två bussar i linjetrafik har blivit utsatta för stenkastning i Malmö.

Enligt Skånetrafiken har den bussen fått en vindruta krossad och den andra en sidoruta.

– En passagerare har fått glassplitter över sig, säger Annika Bondesson, affärsområdeschef vid Skånetrafiken.

Larmet om stenkastningen kom vid niotiden på onsdagskvällen. De två bussarna ska ha blivit attackerade med stenar på Industrigatan i Malmö.

Enligt de första uppgifterna som Annika Bondesson fick hade en passagerare kommit till skada i samband med stenkastningen.

– Personen hade fått glassplitter över sig, men ska ändå efter omständigheterna mått bra och inte behövt uppsöka sjukvård, säger hon strax före halv elva på onsdagskvällen.

Polis på plats

De två bussarna är, enligt Skånetrafiken, tagna ur trafik.

– Den ene föraren mådde bra och valde att köra vidare, men den andre föraren kände sig chockad och har tagits om hand av kamratstödjare, säger Annika Bondesson.

Enligt Nils Norling, informatör vid Skånepolisen, har polisen funnits på plats för att samla in uppgifter från busschaufför och passagerare.

– Men någon mer information än så har inte jag just nu, säger han vid kvart i tio.

Vid halv elva-tiden hade poliserna lämnat platsen. Händelsen rubriceras inledningsvis som skadegörelse.

Malmö hårt drabbat

För några år sedan var Malmö hårt drabbad av stenkastning mot bussar. Under en och samma kväll 2007 utsattes hela fem bussar för stenkastning. Då stod förövarna uppe på bron vid Rosengårds centrum och kastade ner stora stena på bussarna som passerade på Amiralsgatan.

– Man får överväga att lägga om sträckningen av de här linjerna eller dra in delar av dem, sade Daniel Stjernfeldt som då var kommunikationskonsulent på bussentreprenören Arriva.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!