Det är Malmökonferensen ”Ocean literacy in coastal cities” som bjuder in Stella Bowles, 14, från Kanada. Hon har aldrig föreläst utanför sitt hemland förut – men hennes handlingar har ändå spridit sig världen över.
Det började för tre år sedan när hon var 11 år. Bowles fick då reda på att det fanns raka rör som ledde toaavfall direkt ned i LaHave River nära där hon bor.
– Många brukade bada där, min lillebror till exempel, säger hon.
Med hjälp av forskare tog hon reda på om det var säkert att bada i vattnet. De genomförde en rad mätningar av vattnets föroreningsnivå – och siffrorna sköt i höjden.
– På vissa platser visade det sig vara så höga värden att det är farligt att bara få vattnet på huden.
LÄS MER: 15-åriga Greta Thunbergs uppmaning till FN-chefen
”Barnen kan förändra världen”
Upptäckten spred sig som en löpeld på sociala medier och fick Stella Bowles att ställa krav på politiker i delstaten Nova Scotia.
Kanadensiska myndigheter avsatte därefter över 100 miljoner kronor för att lösa problemet. Nu har det beslutats att floden inom fem år ska vara fri från den typen av raka rör, som är förbjudna enligt lag.
Därmed fick Stella Bowles igenom sitt uppdrag. Men hon säger att det inte har fungerat smärtfritt. Till en början var många politiker skeptiska. En borgmästare uppmanade fler barn att bada i floden för att bevisa att det inte var farligt, berättar hon.
– Jag hoppas att barn inser att de har en röst lika mycket som vuxna har. Att de kan vara politiska och förändra världen, säger hon.

Träffade premiärminister Trudeau
De senaste åren har Stella Bowles tagit emot mängder av priser och utmärkelser för sin kamp för renare vatten och hårdare tag mot föroreningar. På prisceremonier beskrivs hon ofta som en miljöhjälte.
– Jag tycker det är en väldigt trevlig komplimang att kallas för hjälte. Det är inte varje dag man får höra det annars, det är en ära, säger hon.
Efter det stora genomslaget har hon bland annat fått träffa Kanadas premiärminister Justin Trudeau. Men om hon själv vill bli politiker i framtiden vet hon inte än.
– Jag kanske vill jobba inom miljörätt, men vi får se – det kan ändras, säger hon.
– Titta bara nu till exempel, jag är på besök i Sverige och det är bortom allt jag trodde att projektet skulle leda till. Det har varit en fantastisk upplevelse.
LÄS MER: Miljövänner rasar mot jättesoptipp