Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Statsministern: "Vi vill inte ha privatspanare"

Alliansens partiledare kommenterar nu för första gången helgens händelser i Limhamn.Foto: Lisa Mattisson

HELSINGBORG-MALMÖ. Alliansens partiledare kommenterar nu för första gången helgens händelser i Limhamn.

Någon oberoende utredningsinstans är inte aktuell, enligt partiledarna.

- Vi vill inte ha privatspanare som gör det här, säger statsminister Fredrik Reinfeldt till Expressen.se.

Ombord på kampanjbussen mellan Helsingborg och Malmö väljer alliansledarna att för Expressen.se kommentera de dramatiska händelserna i samband med ett nazistframträdande i Limhamn i lördags.

- Vi har ju yttrandefrihet och mötesfrihet, så att demonstrationer är tillåtna. Sen finns det regler för hur det ska gå till. Polisen har försökt hejda våldet, och nu påstås det en lång rad saker som väl får redas ut ordentligt.

Men till sist är det polisens uppgift att upprätthålla allmän ordning, och det kan vara en ganska svår uppgift i många sammanhang.Men exakt vad som har hänt får redas ut, säger Folkpartiledaren Jan Björklund.

Är det rimligt att polisen utreder polisen vid sådana här händelser?

- Ja, enligt den information jag fått så är det ju en åklagarledd utredning och det är precis så som man gör. Det ska inte vara några privatspanare som tittar på detta. Det ska vara rättsväsendet som tittar på om någon gått över gränsen, även om det rör poliser, fortsätter Annie Lööf.

Inte heller statsministern tycker att det behövs någon oberoende instans för att utreda misstänkta brott begångna av poliser.

- Precis som Annie Lööf påpekar så är det en åklagarledd utredning som tittar på detta. Det ska vara den här ordningen. Vi vill inte ha privatspanare som gör det här, säger Fredrik Reinfeldt.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!