Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stark skylt förstör familjens nattsömn

Dagens toppnyheter – inrikes
Här är skylten som grannarna gärna skulle bli av med.Foto: Privat

Hela huset lyses upp på nätterna av den starka reklamskylten på grannföretaget.

Trots att företaget skruvat ner lyskraften har grannarna svårt att sova och det sticker i ögonen.

Tvåbarnsfamiljen vill helst se skylten släckt eller flyttad.

Tvisten i Kalmar gäller en reklamskylt på företaget Nordic Nests fasad. Skylten är stor och lyser med sådan kraft att skenet lyser upp grannarnas bostäder, skriver en tvåbarnsfamilj i ett klagomål till Kalmar kommun.

Ytterligare en granne har klagat hos kommunen, skriver Barometern och det är framför allt grannarna som bor närmast företaget som leder hårdast. De upplever skylten som mycket störande under kvälls och nattetid.

Familjerna som får sina hem upplysta nattetid av skylten är upprörda.Foto: Privat

”Ljuset är så starkt att vi inte kan sova. Det sticker och gör ont i ögonen när vi tittar på skylten både utomhus och inomhus. Ljuset projiceras på vår sovrumsvägg. Trots att det är mer än 100 meters avstånd”, skriver tvåbarnsfamiljen.

Den aktuella skylten är 20 gånger 8 meter stor. Alldeles för stor, anser familjen som tycker att Nordic Nest kunde ha valt en betydligt mindre skylt.

”En vanlig liten skylt, som alla andra företag nöjer sig med”, skriver de i sin anmälan där de även nämner att skylten gör området fulare. De befarar även att det blir svårt att sälja fastigheten i ett senare läge på grund av skylten och dess ljuskraft.

Mamman och pappan föreslår i breven till kommunen att skylten helt enkelt flyttas till byggnadens östra fasad. Där skulle ingen störas.

Enligt Barometern, som först skrev om händelsen, har företaget sänkt ljusstyrkan. Efter klagomålen skruvades den ner lite till.

– Vi kan faktiskt inte göra mer rent tekniskt. Vi har gjort vad vi kan. Men jag har den största respekt och förståelse för att de här familjerna känner som de gör, säger företagets vd Bank Bergström.

Bank Bergström, vd för Nordic Nest.Foto: WALL ART SOLUTIONS / WALL ART SOLUTIONS

Han ser inte någon möjlighet till att flytta skylten eftersom de inte skulle få någon exponering.

– Som E-handelsföretag är en av våra största utmaningar att få folk att hitta till oss och då är en fysisk exponering superviktigt. Men igen, vi har den största förståelsen, har familjerna några andra idéer är de välkomna att höra av sig direkt.

Enligt kommunen är bygglovet korrekt, skriver Barometern.