Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatans torg-fest i Malmö en världsnyhet

Zlatans Ibrahimovics torgfest har blivit en världsnyhet.Foto: Pierre Perusseau
Foto: Tyska Sport-Bild
Foto: Indonesiska Kompas
Foto: Sports Illustrated
Foto: The Telegraph

Att Zlatan Ibrahimovic hyr Stortorget i Malmö för att visa matchen mellan PSG och Malmö är inte bara en svensk angelägenhet.

Zlatans initiativ har blivit en världsnyhet.

"Zlatans gåva till Malmö", skriver Le Parisien.

Den 25 november återvänder Zlatan Ibrahimovic till Malmö. Då ska hans PSG möta Malmö FF i Champions League - och intresset är enormt.

Biljetterna till MFF:s tre hemmamatcher i CL:s gruppspel sålde slut på nolltid, men nu har Zlatan sett till att fler kan njuta av matchen på ett speciellt sätt.

"Jag har tidigare garanterat att matchen kommer att höras över hela Malmö. Nu har jag även sett till att hela Malmö kommer att kunna se matchen. Jag har bokat Stortorget där matchen kommer sändas live. Alla är välkomna!", skriver han i sin app Zlatan Unplugged.

Nyhet i USA och Indonesien

Initiativet har tagits emot mycket väl i Sverige. Men det är inte bara här som det engagerar - medier över hela världen har nämligen rapporterat om den fina gesten.

"Zlatan Ibrahimovic bokar Stortorget i Malmö så att alla kan se hans återkomst", skriver amerikanska Bleacherreport.

"Ibrahimovic bjuder in hela sin hemstad", skriver tyska Sportbild.

Polska WP skriver att: "Zlatan chockade fansen" och indonesiska Kompas.com rapporterar helt sonika att han har hyrt Stortorget.

De skriver roligast

Allra roligast skriver kanske brittiska The Telegraph.

Förutom att rapportera nyheten så skriver de: "Invånarna hoppas att torget värms upp för att minimera antalet temperaturrelaterade dödsfall som kan orsakas av stå utomhus i Sverige i november.

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde?
Följ SportExpressen på Facebook och Twitter – för ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.