Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zlatan redo – när Olsen är avstängd

Foto: Nils Petter Nilsson

Det har gått 13 år sedan sist.

Men på onsdag är Zlatan tillbaka i allsvenskt spel för Malmö FF – Zlatan Azinovic, 26.

– Jag har definitivt blivit en bättre målvakt sedan jag kom till Malmö, säger Azinovic till Kvällsposten.

I slutskedet av 2–2-matchen mot IFK Göteborg drog Robin Olsen på sig sin tredje varning för säsongen.

Något som innebär att han är avstängd i onsdagens hemmamatch mot Örebro.

Ersättaren är självklar.

Zlatan Azinovic som därmed blir förste Zlatan att spela allsvenskt för Malmö FF sedan hans namne Ibrahimovic såldes till Ajax våren 2001.

Och Azinovic, som inte har spelat en tävlingsmatch sedan 3–0-segern i cupmatchen mot Ängelholm den 8:e mars, har längtat efter sin chans.

– Känslan är att det ska bli jäkligt skoj. Man håller på och träna här ute varje dag, så det ska bli riktigt kul. Det blir första gången jag spelar inne på Swedbank stadion. De senaste matcherna har det varit en fantastisk inramning och då blir man ännu mer peppad att prestera, säger Azinovic som tidigare spelat tre allsvenska matcher för Kalmar.

"Ett bra lag"

– Örebro är ett bra lag. De känns inte som vilken nykomling som helst, utan de är starka med många etablerade allsvenska spelare.  Det kommer att bli en tuff utmaning helt klart.

Vad betyder det för en målvakt att spela vecka efter vecka?

– Man får erfarenhet av det, så det är klart att kontinuerlig speltid är viktigt. Men jag har hållit i gång med U21-matcher och träningar, så det ska inte vara något problem, säger Azinovic som senast hade kontinuerlig speltid i tävlingsmatcher för Trelleborg 2012.

– Den vårsäsongen spelade jag hela tiden, även om det var superettan så fick jag bra matcher där. Så det har jag också med mig hit.

Vad tycker du i dag om ditt val att flytta till Malmö FF?

– Jag tycker att det har varit jättebra. Speciellt med tanke på förra året då jag drog av hälsenan, nu har jag fått jobba på i lugn och ro. Det känns bra på träningar och i de matcher jag har gjort. Samtidigt har Robin (Olsen) gjort det jäkligt bra, så det är hård konkurrens.

Hur känner du att du utvecklats i Malmö?

– Jag tror absolut att jag är en bättre målvakt i dag än för ett år sedan. Träningsnivån har höjts en del, det är otroligt bra nivå här och det har jag med mig. Sedan behöver man ju alltid spela matcher, men jag tror att det ska gå bra ändå, säger Azinovic som hyllas av tränaren Åge Hareide.

"Oerhört lojal"

– För det första är han en oerhört lojal. Det är ett skitjobb att vara andramålvakt, men han har varit fantastisk på träning och det träningsmatcher och den match han spelade i svenska cupen i våras skötte han bra, säger Hareide som poängterar hur viktig Zlatan Azinovic är för spelargruppen.

– Det finns få killar av den kalibern att man klarar av att göra ett så bra jobb i den rollen. Zlatan har accepterat sin roll, han backar Robin (Olsen), han backar killarna, han backar laget och sköter träningen mycket bra. Det är väldigt svårt att hitta en sådan kille. Och han är starkt bidragande till den otroligt goda stämning som vi har i laget.

– Anton har skött det bra i natt med alla möjlig åtgärder som man kan göra samma dag. Han är väldigt öm, haltar och är svullen.