Zlatan Ibrahimovic får vänta på att bli utsedd till Årets skåning. Foto: RUI VIEIRA / AP TT NYHETSBYRÅN
Zlatan Ibrahimovic får vänta på att bli utsedd till Årets skåning. Foto: RUI VIEIRA / AP TT NYHETSBYRÅN

Zlatan nobbas: Blir inte Årets skåning

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic vann tre nya titlar med Manchester United.

Men den svenske storstjärnan får fortsätta att vänta på att bli "Årets skåning" för första gången.

Trots att Zlatan fick många röster snuvades han på priset som gick till antikexperten Karin Laserow. 

Zlatan Ibrahimovic har‚ trots den svåra knäskadan som tvingade den svenske storstjärnan till operation och lång rehabilitering, en ny framgångsrik säsong bakom sig.

Under sin första säsong i England gjorde Zlatan som 35-åring 17 mål i Premier League och vann såväl Europa League, Ligacupen och Community Shield med klubblaget Manchester United.

I ligacupfinalen mot Southampton blev Zlatan Ibrahimovic dessutom den stora hjälten för United med sina två mål på Wembley.

I november fick han återigen ta emot guldbollen som Sveriges bästa fotbollsspelare, Zlatans elfte i ordningen.

En av sex nominerade

Men Zlatan Ibrahimovic, som uppges vara aktuell för en fortsättning i Manchester United när han är skadefri senare i år, får fortsätta vänta på att bli utsedd till Årets skåning för första gången.

Rosengårdssonen var en av sex nominerade till priset som firar 50-årsjubileum i år tillsammans med OS-ryttaren Peder Fredricson, artisterna Jill Johnson och Jason Diakité Timbuktu, skådespelaren Anna-Lena Brundin och antikexperten Karin Laserow. 

Zlatan Ibrahimovic fick många röster, men när vinnaren, som röstas fram av Kvällspostens läsare och via Skåneländska flaggans hemsida, presenterades i Eslöv på söndagseftermiddagen gick det till Karin Laserow.

På 2000-talet har fotbollsspelarna Henrik Larsson (2006) och Markus Rosenberg (2015) tidigare fått priset.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag