Foto: Stephane AllamanFoto: Stephane Allaman
 Foto: Stephane Allaman
Foto: Andreas Hillergren/TtFoto: Andreas Hillergren/Tt
 Foto: Andreas Hillergren/Tt

Zlatan möter Malmö i CL - i mardrömsgrupp

Publicerad

Wow!

Malmö FF mot Zlatan Ibrahimovic i Champions League.

De regerande svenska mästarna drog värsta tänkbara lottning och möter Paris Saint-Germain, Real Madrid och Sjakhtar Donetsk.

– Det var den svåraste lottningen vi kunde få, säger MFF:s tränare Åge Hareide.

Herregud, Malmö FF.

Det fanns tuffa lottningar och det fanns bra lottningar.

Men det här var nog tuffast tänkbara utfall.

Tidigt under lottningsproceduren stod det klart att Grupp A var en mardrömsgrupp när Paris Saint-Germain och Real Madrid placerades i gruppen. Därtill placerades även erkänt svårspelade Sjakhtar Donetsk i samma grupp.

"Fantastiskt att Zlatan kommer"

Inför att de fjärdeseedade lagen, däribland Malmö FF, skulle lottas var Grupp A utkristalliserad som den tuffaste gruppen man kunde få.

Och vips – där hamnade Malmö FF.

Giganterna Real Madrid kommer alltså Malmö och Sverige under hösten/vintern – men som allra största krydda kommer även Zlatan Ibrahimovic och Paris Saint-Germain på besök (förutsatt att svensken är kvar i PSG efter att transferfönstret har stängt).

– Det var den svåraste lottningen vi kunde få. Men det är fantastiskt att Zlatan kommer till Malmö. Det är det positiva. Men det blir tuffa matcher, riktigt tufft, säger MFF:s tränare Åge Hareide till SportExpressen.

"En tuff resa"

Vilken grupp hade du hoppats på?

– PSV, Manchester United och Moskva. Jag såg det som en bra grupp. Det hade varit kul att möta United. Nu blir det en riktigt tuff resa.

Hur stort är det att Zlatan kommer till Malmö för att möta MFF?

– Det är fantastiskt. Det var säkert något av en önskedröm för många eftersom han är uppfostrad i staden och i klubben. Det blir en mycket speciell match.

Finns det någon sportsligt chans? Vad krävs för att gå vidare?

– På papperet ser det mycket svårt ut.

Vilket av de här tre lagen rankar du högst?

– Real Madrid är alltid där uppe och PSG bara lite bakom. Och Sjakhtar är ett bra lag som alltid är i Champions League. Det blir en utmaning.

Hade pratat om det här före lottning, vad som händer om ni lottas mot Paris och Zlatan kommer till Malmö?

– Nej, det har vi inte gjort.

Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag