Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatan har köpt en kyrka i Stockholm

Zlatan Ibrahimovic har köpt en kyrka i centrala Stockholm.
Foto: Patrik Österberg

MALMÖ. Även för Zlatan Ibrahimovic kan det vara idé att tänka på framtiden.

Fastighetsbranschen verkar intressera vår stora fotbollsstjärna. Eller är han inne på att bli predikant en dag?

Häromdagen köpte han i alla fall en hel kyrka mitt i Stockholm. För nästan 43 miljoner riksdaler.

Nu var det inte Zlatan personligen som var i Stockholm för att skriva under köpeavtalet på den gamla Elimkyrkan i hörnet av Styrmansgatan och Storgatan på Östermalm.

Bakom Malmöbolaget Pestolla AB, som finansierat köpet, står två av Zlatans närmaste släktingar inskrivna som styrelseledamöter - hans mamma och hans lillebror.

Med tanke på att Zlatan just nu spelar i Paris Saint-Germain så är chansen liten att han plötsligt bestämmer sig för att flytta in i kyrkan i den svenska huvudstaden.

Tanken är i stället att den fyra våningar stora kyrkobyggnaden med en boyta på 940 kvadratmeter, ska förvandlas till ett "townhouse" i New York-stil med terrass på taket och tipptopp inredning. Och sedan säljas. Bygglovet är redan klart och ombyggnaden är i full gång.

Fastighetsägaren Zlatan Ibrahimovic

Den lyxiga stadsvillan - eller vad man ska kalla det - är enligt uppgift i Aftonbladet, redan till salu med en prislapp på närmare 80 miljoner.

Rent pengamässigt liknar det den fastighetsaffär som Zlatan Ibrahimovic är i gång med på Limhamnsvägen i Malmö. Villan köptes för 30 miljoner, renoverades på alla möjliga exklusiva sätt, och är nu ute på marknaden för många miljoner mer.

I Paris har Zlatan och hans Helena Seger inte köpt bostad, de hyr en supervilla i Paris mest extravaganta ytterområde för en svindlande hög månadskostnad på 360 000 kronor.

Men villan i Malmö och kyrkan i Stockholm är inte de enda fastigheter paret äger.

Sedan ett tag har de också ett jaktställe i Jämtland och ett hus i Stockholms skärgård, plus en lägenhet i New York och ett semesterställe i Florida.

Hur sönerna Maximilian, 6, och Vincent, 5, klarar av att hitta hemkänsla i de många husen, förklarade Zlatan i en intervju i våras så här:

– De är vana, jag har satt in dem i den rytmen.

Zlatans senaste husköp

Elimkyrkan byggdes i slutet av 1800-talet och har fyra våningar. Den stora kyrkosalen inringas av en balkong och sträcker sig över två våningar. Den beräknas ha runt 940 kvadratmeter att inreda plus ett tak som nu ska förvandlas till en grönskande terrass.

Grannar har opponerat sig mot att det ska byggas tre garage i gatuplanet. I övrigt har alla bygglovsansökningar getts klartecken.

ZLATANS ALLA BOENDEN

----------------------

Trevåningsvillan på Limhamnsvägen i Malmö

Skärgårdshuset på Resarö i Srtockholms skärgård

Vinterhuset i den jämtländska fjällmarken

Lägenhet i New York

Semestertillhåll i Miami, Florida

Kyrkan om fyra våningar på Östermalm i Stockholm

Hyrd villa i Versaille utanför Paris