Bollplanket som omgärdar fotbollsplanen Zlatan Court i Malmöstadsdelen Rosengård fattade eld under nyårsnatten. Foto: Patrick Persson
Bollplanket som omgärdar fotbollsplanen Zlatan Court i Malmöstadsdelen Rosengård fattade eld under nyårsnatten. Foto: Patrick Persson

Zlatan court brann i natt – kan vara raket

Publicerad

Bollplanket som omgärdar fotbollsplanen Zlatan Court i Malmöstadsdelen Rosengård fattade eld under nyårsnatten.

Anledningen till branden är oklar.

Räddningstjänsten larmades om branden vid fotbollsplanen på Cronmans Väg strax efter tolvslaget.

När brandpersonalen kom fram brann det ordentligt i ett trästaket men lågorna kunde snabbt slås ner.

Orsaken till branden är oklar men en teori är att nyårsraketer ligger bakom.

Invigdes av Zlatan

– Det finns ingen anmälan skriven, hade man misstänkt att branden var anlagd genom skadegörelse eller annat hade man upprättat en anmälan om skadegörelse, säger Maya Forstenius, pressinformatör vid polisens ledningscentral i region syd.

Fotbollsplanen Zlatan Court invigdes av superstjärnan Zlatan Ibrahimovic hösten 2007. Planen är placerad där han själv spelade fotboll under sina uppväxtår.

Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag