Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zecira Musovic inför cupsemin: "En kamp"

Zecira Musovic.Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Zecira Musovic är tillbaka. Rosengårdsmålvakten har dessutom tagits ut i Pia Sundhages bruttotrupp till OS i Rio.

På lördagen ska hon hålla sin tredje raka nolla när laget ställs mot Piteå i semifinalen av Svenska cupen.

– Det kommer bli mycket kamp, säger hon.

När Pia Sundhage på onsdagen tog ut sin bruttotrupp till OS i Rio de Janeiro kom Zecira Musovic med, hon var något av en överraskning då hon nyligen kommit tillbaka från en underarmsskada.

– Det känns jättekul att vara omnämnd i diskussionerna, säger Musovic.

Vad tror du om dina chanser att komma med i den slutgiltiga truppen?

– Jag räknar inte med något i och med att jag varit skadad och inte hunnit visa upp mig så mycket.

Lugna matcher

I de två matcherna hon gjort sedan comebacken har Musovic hållit lika många nollor. Dock har hon bara tvingats stoppa ett skott över de 180 minuterna.

– Jag har i alla fall varit 100-procentig, det är lite kul.

– Första matchen var jag lite nervös eftersom jag inte hade spelat i damallsvenskan och på så hög nivå. Men det kändes bra och den här matchen senast mot Umeå kändes också jättebra.

Publikfiasko i Umeå

I onsdags var det Umeå som stod för motståndet. Bara 318 personer såg krislaget ta emot de regerande svenska mästarna.

– Det är klart att det är otroligt tråkigt. Det är tråkigt för oss, men det är ännu tråkigare för Umeå som haft det tungt ett tag. Det är ännu viktigare med stöd från publiken när det inte går som man vill.

I lördagens cupsemi hoppas målvakten på bättre tryck från läktarhåll.

– Jag tror att det kan bli ganska så mycket publik. Piteå brukar bjuda på ganska så bra inramning på matcherna. Just nu så ser det dock ut som att det ska regna, så vi får hoppas att de kan trotsa vädret.

– Spelmässigt är det alltid svårt att komma upp till Piteå. Det kommer att bli en intressant match. Det kommer att bli mycket kamp.

 

Här är truppen som ska ta FC Rosengård till cupfinal:

Hanna Lundell, Rebecka Holm, Andrea Thorisson, Edina Filekovic, Linnea Svensson, Zecira Musovic, Amanda Ilestedt, Emma Berglund, Alexandra Riley, Anita Asante, Sara Björk Gunnarsdóttir, Iina Salmo, Nataša Andonova, Marta Viera da Silva, Lina Nilsson, Gaëlle Enganamouit, Lieke Martens, Hanna Persson, Ebba Wieder, Emma Pennsäter, Sofie Junge Pedersen, Ella Masar, Erin Mcleod, Sofia Lundgren