Caroline Wozniacki med Australian Open-bucklan. Foto: BAI XUEFEI / XINHUA/AVALON.RED B950Caroline Wozniacki med Australian Open-bucklan. Foto: BAI XUEFEI / XINHUA/AVALON.RED B950
Caroline Wozniacki med Australian Open-bucklan. Foto: BAI XUEFEI / XINHUA/AVALON.RED B950
Caroline Wozniacki i Astralian Open-finalen. Foto: DMITRI LOVETSKY / AP TT NYHETSBYRÅNCaroline Wozniacki i Astralian Open-finalen. Foto: DMITRI LOVETSKY / AP TT NYHETSBYRÅN
Caroline Wozniacki i Astralian Open-finalen. Foto: DMITRI LOVETSKY / AP TT NYHETSBYRÅN
Caroline Wozniacki med Australian Open-bucklan. Foto: LACI PERENYI / IMAGO/LACI PERENYI IMAGO SPORTFOTODIENSTCaroline Wozniacki med Australian Open-bucklan. Foto: LACI PERENYI / IMAGO/LACI PERENYI IMAGO SPORTFOTODIENST
Caroline Wozniacki med Australian Open-bucklan. Foto: LACI PERENYI / IMAGO/LACI PERENYI IMAGO SPORTFOTODIENST

Wozniacki ska satsa på ny sport efter tenniskarriären

Publicerad

Hon toppar för närvarande världsrankingen och nyligen vann hon sin första Grand Slam-tävling.

Men nu har Caroline Wozniacki redan ställt in siktet på vad som ska ske efter tenniskarriären.

– Jag vill gärna prova triathlon, säger Wozniacki till Ekstrabladet.

I november 2014 genomförde hon sitt första marthon-lopp. Då sprang tennisstjärnan New York marathon på tre timmar och 26 minuter.

Och det verkar ha gett mersmak för Caroline Wozniacki som nu har ställt in siktet på triathlon.

– Efter tenniskarriären vill jag gärna prova triathlon, det kan göra att jag fortsätter hålla mig i bra form och fortsatt kan äta vad jag har lust till, säger Wozniacki som enligt tidningen ska vara mycket förtjust i desserter.

– Det är min största motivation.

"Jag vet ju inte om jag kommer bli bra..."

Att hon deltog i New York Marathon var inte bara omdiskuterat och en bedrift utifrån det perspektiv att hon var mitt uppe i sin proffskarriär. Tennisstjärnan säger också att det var en fysisk och mental seger.

Nyheten om att hon gärna testar på triathlon bekräftades på en presskonferens i Qatar.

– Jag vet ju inte om jag kommer att bli bra på det, men jag vill gärna prova. Men eftersom jag genomfört ett marathon på ganska bra tid så kunde det ju vara kul att testa triathlon.

I OS är triathlon-distanserna 1500 meter simning i öppet vatten, 40 kilometer cykling och tio kilometer löpning.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag