Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Wozniacki: "Därför använder jag peruk"

Wozniacki snor åt sig rubrikerna både på och vid sidan av tennisbanan.Foto: KAMRAN JEBREILI
Wozniackis hår har varit uppe för diskussion förut, här när hon gick caddie till förre pojkvännen Rory McIlroy under golftävlingen US Masters för några år sedan.Foto: MATT SLOCUM

Kändisskapet blev för påträngande för tennisstjärnan Caroline Wozniacki.

Nu tvingas hon bära peruk till vardags.

– Det blev för mycket, säger Wozniacki till tidningen Ekstrabladet.

I danska medier har Caroline Wozniackis hemligheter "både på och vid sidan av tennisbanan" blivit en stor grej – kanske framför allt vid sidan av banan. Hon berättar nu för tidningen att hon bär peruk när hon är ute på stan, allt för att inte bli igenkänd av autografjägare och fans.

– Jag har en peruk med kort svart hår. Den kan bli lite varm ibland men den funkar. Det blev lite för mycket ett tag, jag kunde inte gå på gatan utan att folk kom fram. Samma sak i butiker och restauranger. Jag har använt den i Köpenhamn flera gånger.

"Vi skrattar åt det"

Hon säger sig faktiskt finna ett visst nöje i att bära sin utklädnad.

– Det är ju lite kul. Ibland tar jag på den bara på skoj när jag går ut med mina vänner, och då skrattar vi alla åt det.

26-åriga Wozniacki befinner sig för närvarande i Kalifornien där hon nått den tredje omgången i Indian Wells. Natten mot tisdagen ställs hon mot tjeckiskan Katerina Siniakova. Siniakova rankas för närvarande 42:a i världen, Wozniacki återfinns på 14:e plats.