Foto: Richard Lee/Bpi/Rex ShutterstockFoto: Richard Lee/Bpi/Rex Shutterstock
 Foto: Richard Lee/Bpi/Rex Shutterstock
Foto: Ludvig ThunmanFoto: Ludvig Thunman
 Foto: Ludvig Thunman

Wiland efter matchen: "Celtic, grisar allihop"

Publicerad

GLASGOW/STOCKHOLM. Det var mycket skitsnack under matchen mellan Celtic och Malmö.

Det vittnar både Johan Wiland och Rasmus Bengtsson om.

– De är grisar allihop, så är det, säger Johan Wiland.

Det blev en dramatisk upplösning på den första kvalmatchen mellan Celtic och Malmö i den sista kvalomgången till Champions League.

Jo Inge Berget kunde trycka upp 3-2 i nättaket med matchens sista spark, och skåningarnas hopp lever inför hemmareturen nästa vecka.

Flera Malmö-spelare menade att det var en del tuffa tilltag och mycket skitsnack från Celtic-spelarnas håll.

Exempelvis försvararen Rasmus Bengtsson och målvakten Johan Wiland vittnade om det i Kvällspostens sändning från den mixade zonen matchen.

– De är grisar allihop, så är det. Det är bara att försöka vara coola och göra det vi ska på fotbollsplanen, säger Wiland.

"Han är en barnunge"

Wiland var extra hård mot Leigh Griffiths, som gjorde två mål för Celtic under matchen.

– Griffiths är, jag vet inte vad jag ska säga. Han beter sig som en barnunge. Han sliter i spelarna, säger Johan Wiland.

Malmös matchhjälte Jo Inge Berget, som också har spelat i Celtic så sent som 2014, var inte riktigt lika hård i sin kritik.

– Jag vill inte säga att det är ett gäng grisar, men det'är en del hårda spelare. Vi visste på förhand att det skulle bli tuffa tag, det är bara att köra på, säger Berget.

Returmatchen mellan Celtic och Malmö FF spelas på tisdag, klockan 20.45 i Malmö.

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag