Foto: Anna-Lena BergqvistFoto: Anna-Lena Bergqvist
 Foto: Anna-Lena Bergqvist
Foto: Anna-Lena BergqvistFoto: Anna-Lena Bergqvist
 Foto: Anna-Lena Bergqvist

Wikstrand vinnare direkt i comebacken

Publicerad

KARLSTAD/STOCKHOLM. Det blev seger direkt för Mikael Wikstrand i Färjestad.

Med NHL-lånet på isen slog Färjestad Rögle med 4–1 – och bröt den svaga hemmatrenden.

– Det var hur kul som helst, säger Wikstrand efter sin första match för säsongen.

Mikael Wikstrand lämnade Nordamerika och Ottawa utan tillåtelse i början av säsongen med anledning av att hans bror drabbats av leukemi.

Sedan dess har han suttit i frysboxen – fram tills att han och Färjestad under onsdagen till slut fick klartecken från Ottawa Senators.

– Jag blev överlycklig, ringde morsan direkt och vi började jubla tillsammans, säger backen.

Redan på torsdagskvällen var Wikstrand tillbaka i SHL när Färjestad mot Rögle.

Efter en jämn förstaperiod var ställningen 1–1 mellan lagen. Men direkt i andra perioden tog Färjestad ett grepp om matchen.

Linus Persson gav hemmalaget ledningen efter drygt två minuters spel med en riktig fullträff.

Mindre än en minut senare var det dags igen.

John Persson drog till ett skott från dåligt vinkel – och pucken hittade in i nät via Rögle-målvakten Oscar Dansk.

Innan perioden var över hann Milan Gulas även öka på 4–1, vilket också blev slutresultatet efter en mållös tredje period.

Wikstrand: "Grymt kul"

Mikael Wikstrand lyckades inte hamna i poängprotokollet men spelade nästan 20 minuter.

– Det kändes bra faktiskt. Man blev lite trött när det blev för långa byten och jag saknade lite matchtempo, men som helhet kändes det bra, säger han efteråt.

Var det nervöst?

– Det var det verkligen. Det blir lite speciellt med första matchen på säsongen när man inte har spelat på fyra månader. Man vet inte riktigt vad som väntar, men det vara bara grymt kul.

Mikael Wikstrand passade samtidigt på att hylla sin backkollega Magnus Nygren.

– Det gick fantastiskt bra att spela med honom. Han är en fantastisk spelare, jag sa till honom innan matchen att du kommer att behöva hjälpa mig där ute, och det gjorde han verkligen.

Wikstrand ska skicka tackmejl till Ottawa

Bråket med Ottawa har han lagt bakom sig.

– Jag skötte inte alla kort rätt och stack hem som alla vet. Men nu har sanningen kommit fram. De vek inte ner sig och jag vek inte ner mig, så jag fick sitta i frysboxen. De bestämmer och tänker på sitt, jag hade skrivit på ett kontrakt och de måste ändå visa att beslutet är deras.

Har du haft någon kontakt med Ottawa nu?

– Nej, utan det är agenten som har skött det. Men jag tänkte dra i väg ett tackmejl nu och önska dem lycka till under säsongen.

Mikael Wikstrand hoppas fortfarande på en framtid i NHL.

– Självklart. Det är en dröm för alla som spelar hockey. Sedan får vi se om det blir nästa år, om fyra år eller om tio år, det får framtiden utvisa.

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde?

Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram för ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag