Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Wikegårds ilska mot Deveaux: "Fulaste"

Foto: Carl Sandin
Foto: Joel Marklund

Bilderna på André Deveaux överfall har väckt starka känslor hos många.

En av dem är Niklas Wikegård.

– Det är det absolut fulaste jag någonsin sett, säger han i sin videoblogg.

Bråket på uppvärmningen mellan Rögle och Västerås inför den fjärde matchen väckte stor uppmärksamhet.

När det under söndagen kom fram bilder som visade vad som startade allting, när André Deveaux tar fart och sedan slår Västeråsbacken Per Helmersson över vaderna bakifrån för att sedan hoppa på honom.

Bilder som väckt stor ilska i hockeysverige.

En som är arg är Niklas Wikegård

– Det är besk smak i bägaren så klart när man kollar på bilderna när André Deveaux går in och yxhugger ned VIK-spelaren Per Helmersson. Jag måste säga spontant, jag vet att Helmersson inte fick några jätteskador av det hela men – det är totalt skit samma för det är det absolut fulaste jag någonsin sett tror jag. Det är det dummaste tilltag jag någonsin varit med om, säger han i sin videoblogg.

"Wow"

Wikegård säger även att det troligtvis finns olika anledningar till Deveaux aktion, men att det inte är några förmildrande omständigheter.

– Det var säkert massa munhugg och någon puck som sköts över på andra sidan och det var säkert en massa tjattrande på isen. Men det han gör, André Deveaux, wow, säger hockeyprofilen.

Extremt lång avstängning

Tävlingschefen Mikael Lundström sa tidigare under söndagen att han räknade med att bilderna skulle bli bevismaterial för disciplinnämnden.

Och Wikegård tror att det blir ett kraftigt straff.

- Nu har disciplinnämnden något att bita i. Det hade kunnat gå riktigt riktigt illa. Det var ruggigt fult gjort, det blir grymma konsekvenser här. Det blir en extremt lång avstängning, säger han.