Niklas Wikegård. Foto: Anders Bjurö / BILDBYRÅNNiklas Wikegård. Foto: Anders Bjurö / BILDBYRÅN
Niklas Wikegård. Foto: Anders Bjurö / BILDBYRÅN
Foto: Anders Bjurö / BILDBYRÅNFoto: Anders Bjurö / BILDBYRÅN
 Foto: Anders Bjurö / BILDBYRÅN

Wikegård dömer ut Rögle: "Det blir kval"

Publicerad

Rögle ligger på en jobbig kvalplats för att få spela kvar i SHL nästa säsong.

– Det blir också kval för Rögle. Säsongens väldigt många skador kommer i långa loppet att sätta sina spår. Men i ett kval kommer SHL-kontraktet att grejas, säger hockeyexperten Niklas Wikegård.

Under det så oerhört viktiga "sexpoängsmötet" mellan Rögle och Djurgården stod Niklas Wikegård under C-moresändningen mellan avbytarbåsen.

– Det peppades på rejält i avbytarbåset. Rögle visade upp en hög arbetsmoral och stort krigarhjärta. Hade två stolpskott och ett i ribban. Med lite flyt kunde det ha blivit poäng, säger Niklas Wikegård.

Mot Djurgården saknades fortfarande mycket skickliga och poänggivande forwards som Patrick Cehlin, hjärnskakning, Sebastian Wännström, hjärnskakning, Ludvig Rensfeldt hjärnskakning samt Daniel Widing knäskada, borta resten av säsongen.

Många skador

Forward Daniel Sylwander, överkroppsskada, David Åslin avstängd samt Mattias From.

– Det finns hopp om att Ludvig Rensfeldt och Daniel Sylwander är med på fredag hemma mot HV71. Kanske också Mattias From som kände sig sliten efter junior-VM med Danmark. När det gäller Patrick Cehlin och Sebastian Wännström vet vi änn unte hur länge det dröjer. Om det nu blir något mer spel den här säsongen, säger sportchefen Anders "Masken" Carlsson.

David Åslin har ännu en matchs avstängning sedan han sade några väl valda ord domarna i Skellefteå-matchen. Domarna stal minst en poäng av Rögle då dom lät Skellefteå avgöra med en mer man på isen.

– Nu har Rögle blott en målskytt i Bryan Lerg. Det håller så klart inte. Dessutom måste det bli mål då man spelar fem mot tre i 1.28 samt helst också i samma spelform i 45 sekunder, säger Wikegård.

Rögle har minst en ny spelare på väg in i truppen.

– Som läget har blivit måste vi förstärka. Jag hoppas det löser sig så fort som möjligt, säger "Masken".

Niklas Wikegård tror att ni får kvala för att spela kvar i SHL?

– Han har haft fel förr, svarar "Masken".

"Bara att runda målvakten"

19-årige forwarden Simon Ryfors satte mycket snyggt 1-1 efter 8.47 i första perioden.

– Jag fick pucken i mittzonen, Satte direkt hög fart. När jag kom fram till deras mål hade jag så hög fart att det var bara att runda målvakten, säger Simon Ryfors.

Mikael Tellqvist i målet var chanslös.

– Sur förlust. Jag tycker vi krigade på bra. Det var mitt andra mål i A-laget. Känner en bra utveckling sedan jag har fått chansen i SHL, säger grabben från Kungsbacka.

Blir det kval?

– Nääh, vi kommer att hinna i kapp och hamna på säker mark. För så bra är vi. Främst också då vi får tillbaka spelare, säger Simon Ryfors.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag