Rasmus Bengtsson är inte bra i sitt opererade knä än. Foto: PETTER ARVIDSONRasmus Bengtsson är inte bra i sitt opererade knä än. Foto: PETTER ARVIDSON
Rasmus Bengtsson är inte bra i sitt opererade knä än. Foto: PETTER ARVIDSON
Foto: PETTER ARVIDSONFoto: PETTER ARVIDSON
 Foto: PETTER ARVIDSON
Anders Christiansen (till vänster) och Magnus Wolff Eikrem (till höger) är också på väg tillbaka från skador. Eikrem kan i bästa fall vara med på tisdag. Foto: JÖRGEN JARNBERGERAnders Christiansen (till vänster) och Magnus Wolff Eikrem (till höger) är också på väg tillbaka från skador. Eikrem kan i bästa fall vara med på tisdag. Foto: JÖRGEN JARNBERGER
Anders Christiansen (till vänster) och Magnus Wolff Eikrem (till höger) är också på väg tillbaka från skador. Eikrem kan i bästa fall vara med på tisdag. Foto: JÖRGEN JARNBERGER
Johan Wiland avslutade säsongen på kryckor i höstas. Foto: LUDVIG THUNMANJohan Wiland avslutade säsongen på kryckor i höstas. Foto: LUDVIG THUNMAN
Johan Wiland avslutade säsongen på kryckor i höstas. Foto: LUDVIG THUNMAN

”Vissa har varit tvungna att sluta”

Publicerad

I november opererades Rasmus Bengtsson för menisk- och broskskador i knät.

Men det är alltjämt osäkert när Malmö FF-mittbacken kan vara tillbaka i spel – och nu erkänner han att han är orolig för sin fortsatta karriär.

–  Det är första gången i min karriär som jag har fått en skada som gör att man tänker i de banorna, säger Rasmus Bengtsson.

Rasmus Bengtsson kunde inte spela de sista matcherna när Malmö FF vann SM-guld i höstas på grund av att en tio år gammal knäskada gjorde sig påmind.

I början av november opererades mittbacken och såväl menisken som broskskador i knät åtgärdades. Förhoppningen då var att han skulle kunna vara med i träning när MFF drar igång med tester på måndag och träning på tisdag, men det är inte aktuellt.

– Han är i mycket försiktig rehab. Han går och belastar utan problem, men är längst ifrån att kunna jogga av spelarna. Knäleden måste vänja sig efter operationen, säger MFF:s nye sjukgymnast Jesper Robertsson till Sydsvenskan.

Träffa nya tränaren

Rasmus Bengtsson berättar för Kvällsposten att han kommer vara på plats på måndagens tester för att träffa MFF:s nya tränare Magnus Pehrsson bland annat.

Vad säger du själv om din status?

–  Det är väl lite oklart kanske. Man vet inte riktigt hur det ska bli. Man har snackat med folk som har gjort samma operation, vissa har inga problem alls och vissa har större problem. Det enda jag kommer fokusera på den närmaste tiden är att göra ordentlig rehab och skulle det ta någon extra månad kommer jag köra på det. Jag kommer fokusera på mitt knä och mig själv den närmaste tiden, säger Rasmus Bengtsson.

– Hade jag varit 33, 34, 35 så hade jag kanske bara gått in och kört sista året, men nu är jag ändå bara 30 och hoppas kunna spela några år till. Om jag är borta fyra eller sex månader får det väl ta den tiden i så fall.

”Vill inte tänka på det”

Förhoppningen från Bengtssons sida är att kunna börja jogga lite lätt när MFF åker till Barcelona på träningsläger i slutet av januari. Men broskskador i knät kan vara svårläkta.

Hur illa är det, finns det något brosk kvar?

–  Som sagt, vissa man pratar med har varit tvungna att sluta med fotbollen med tanke på brosk och för vissa återbildas det brosk i knät. Det är det jag hoppas på, att det de har tagit bort ska komma nytt som växer in och skyddar knät. Det är det jag hoppas på. Jag kan bara bygga upp styrkan och sen får man helt enkelt se hur det blir i framtiden. 

Du vill fortsätta spela, men funderar du ändå på om det kan bli så att du tvingas lägga skorna på hyllan på grund av detta?

– Det är väl klart att man vill inte tänka på det, men det finns ändå i bakhuvudet lite. Det är första gången i min karriär som jag har fått en skada som gör att man tänker i de banorna. Men man vill ändå skjuta bort de tankarna och hoppas på det bästa och göra rehaben ordentligt, komma tillbaka med mer styrka i benen och gör man det man kan kan man inte göra så mycket mer, säger Rasmus Bengtsson.

Eikrem närmast tillbaka

I vardagslivet påverkar dock inte skadan.

– Jag kan gå och leka med barnen på en bra nivå. Men kommer det till en nivå där jag inte kan göra det har det nog gått för långt.

När det gäller Malmö FF:s övriga skadade spelare skriver Sydsvenskan att Anders Christiansen troligen kan börja jogga om en-två veckor efter sin knäoperation. Johan Wiland förväntas kunna gå in i målvaktsträning på träningslägret i månadsskiftet medan Magnus Wolff Eikrem kan vara redo för tisdagens träning.

Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag