Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vinner jakten på jagade bröderna: ”Det är nära”

Kalmarsund är mycket nära att plocka in Tobias och Jesper Lindström från Salem.Foto: BILDBYRÅN

Innebandy-Sveriges mest jagade bröder.

Kalmarsund är på väg att landa Salems Tobias och Jesper Lindström, där de, enligt uppgifter till SportExpressen, får drömlöner bägge två.

– Det är nära, säger klubbchefen Per Viberg.

Salem har jagat en superligaplats i flera säsonger, men snubblat på målsnöret.

Nu tappar de av allt att döma sina två nyckelspelare, Tobias och Jesper Lindström, som har drömt om att föra upp sitt lag i högsta serien.

– Jag har det bra här, har jobb och flickvän, jag trivs bra i Salem. Så om jag ska flytta så har jag sagt att jag vill göra en ordentlig satsning på innebandyn vilket innefattar ett halvtidsjobb och resten innebandy, sa 24-åriga Tobias till Barometern för en vecka sedan. 

Tobias och Jesper Lindström nära Kalmarsund

Han är storebror, back och har varit oerhört jagad de senaste säsongerna.

Denna silly season har har varit hetare än någonsin. Drygt hälften av SSL-lagen - däribland Pixbo, Växjö, Kalmarsund och finalklubbarna Falun och Storvreta - har visat sitt intresse.

Tobias Lindström har verkligen kunna välja och vraka bland erbjudandena.

Enligt uppgifter till SportExpressen är både han och 22-årige lillebrodern Jesper nu väldigt nära en flytt till Kalmarsund.

– De är inte klara, men det är nära, bekräftar klubbchefen Per Viberg.

– Vi har pratat länge och jag tror att de antingen hamnar hos oss eller stannar i Salem.

 

LÄS MER: Finske lagkaptenen ska ersätta Anton Karlsson 

 

Blir en av de bäst betalada

I Kalmarsund har de erbjudits två drömlöner med innebandymått mätt, där Tobias Lindström skulle kunna bli en av seriens bäst betalda spelare.

Storvreta ska också ha lagt ett pengamässigt starkt kontrakt på bordet, men precis som i Faluns fall ska de inte ha varit tillräckligt intresserade av Jesper Lindström.

– Jag har ingen uppfattning om vad de andra klubbarna erbjudit. Givetvis får de bra kontrakt hos oss, men det är ju en helhet. De skulle komma till en klubb de känner att de kan utvecklas i, säger Per Viberg.

När kan det bli helt klart?

– Diskussionerna har ju pågått en tid, så vi ska försöka landa det den här veckan. Vi vill vara helt klara med vår trupp den 15 maj.

 

LÄS MER: Tjeckisk storstjärna nära flytt till SSL

 

Tre Salem-bekantingar i laget redan

Bröderna Lindström har haft skadeproblem de senaste säsongerna, men när de väl varit på planen har de levererat i en strid ström.

Tobias Lindström gjorde 42 poäng på 22 matcher som back, vilket ledde till en elfteplats i norra allsvenskans poängliga den här säsongen. 

Jesper Lindström skramlade ihop 21 poäng på blott tretton spelade matcher. Vänsterforwarden har tidigare gjort kortare sejourer med Växjö och AIK i superligan. 

 

LÄS MER: Schweizisk landslagsforward på väg till Mullsjö 

 

I Kalmarsund skulle de bli lagkamrater med flera bekanta namn. Kevin Haglund har bakgrund i Salem och nyförvärven Albin Hedstål och Gustav Wadell har bägge två Salem som moderklubb.

Kalmarsund gjorde tidigare under påskhelgen klart med Alexander Brinkmann som ny tränare, där han kommer dela på ansvaret med Adam Kallenberg.