Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vill inte se sitt namn i de sammanhangen”

Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: SportExpessen Play
Foto: SportExpressen Play
Foto: SportExpressen Play

Han är känd som FC Helsingborgs målmaskin.

Nu kommer dystrare rubriker om Jonathan Nilsson, 25 – som riskerar avstängning efter en tackling på Sirius Billy Nilsson.

– Det är inte rolig så klart. Det är inte i de sammanhangen man vill se sitt namn, säger Jonathan Nilsson.

Det var redan i matchupptakten, knappt sju minuter hade spelats, som Billy Nilsson blev sänkt på mittplan under lördagens match.

Domarna friade situationen i fråga, men blåste av spelet då Sirius-forwarden satt på knä efter tacklingen.

Jonathan Nilsson riskerar avstängning

Nu meddelar Svenska Innebandyförbundet att Videogranskningsgruppen anmält Helsingborgs Jonathan Nilsson, som delade ut tacklingen, till Juridiska Nämnden.

Så här lyder motiveringen: 

”VG anser att Jonathan har utfört tacklingen medvetet då han vrider upp kroppen för att tackla med sin axel. Jonathan bör ses som vårdslös i situationen och därför får anses ha agerat otillbörligt. VG har bedömt att tacklingen inte ska anses vara av karaktären blindside. Detta då tacklingen inte utförs mot en spelare som är omedveten om att tacklingen skall ske och således inte kan försvara sig mot tacklingen. Jonathan har dock i situationen varit den part som haft bäst översikt över situationen men inte gjort något försök att undvika tacklingen.”

Jonathan Nilsson har en annan bild av det inträffade.

– Det är en oturlig situation som jag kommer snett in i men inte fullföljer när jag känner att det blir fel, säger Helsingborgsstjärnan.

Är du orolig för att bli avstängd?

– Jag vill självklart inte missa några matcher så klart det finns en oro. Samtidigt hoppas jag att man ser att min intention är att gå på boll och inte sätta in en tackling i situationen som blir. Jag får avvakta och se hur det blir helt enkelt. Beslutet ligger inte i mina händer.

”Hoppas på positivt besked”

Jonathan Nilsson hoppas att han kan få hjälp av tidigare incidenter under säsongen.

– Jag kan tycka att det funnits liknande situationer - som kanske till och med har varit lite värre tidigare - och de har friats så jag hoppas på ett positivt besked för min del också.

Jonathan Nilsson är Helsingborgs pålitligaste målskytt de senaste åren med tre raka säsonger över 31 mål. I höst har det blivit 16 mål på elva matcher, så en avstängning skulle innebära ett jobbigt avbräck för Helsingborg. Tabellnians nästa match är i mellandagarna hemma mot Linköping.

Tidigare under säsongen har totalt fyra SSL-spelare stängts av, två på herr- och två på damsidan.


”Han kommer in direkt från gatan”