Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Viktigare problem att ta ansvar för nu”

Foto: BILDBYRÅN

Topptippade Malmö har halkat ner under slutspelsstrecket. 

Nu har flera spelare även drabbats av covid-19 och lördagens match mot Jönköping väntas bli uppskjuten.

– Vi hade gärna spelat i helgen, men vi har ett viktigare problem att ta ansvar för nu, säger tränaren Mikael Jeppsson.


SportExpressen sänder alla matcher från SSL fram till 2025.

Jönköping tog en sensationell trepoängare mot Täby i innebandyns SSL den gångna helgen.

I och med vinsten lämnade Jönköping över nästjumboplatsen till Malmö FBC.

På lördag möts lagen i ett viktigt bottenmöte.

Men det är en match som inte ser ut att bli av.

Malmö FBC har fem coronafall i laget

Anledningen: Fem bekräftade coronafall hos Malmö FBC och där alla drabbade spelare fortfarande är sjuka med influensaliknande symptom.

– Vi och JIK är överens om att flytta matchen. Vi har inte fått något besked från förbundet än men vi förutsätter att vi inte ska spela. Att stressa i gång en träning nu känns enormt fel, säger Mikael Jeppsson.

Första spelaren drabbades i början av förra veckan och när fyra spelare till visade upp symptom under tisdagen och onsdagen valde Malmö FBC att pausa verksamheten

– Vi testade av hela truppen och nu har vi fem konstaterade fall. Vi har även en som bor med en som är smittad och som indirekt drabbas. Vi hade även tre spelare med symptom men som visat negativt för covid-19 i deras PCR-test, säger tränaren Mikael Jeppsson.

Avslutar höstsäsongen under strecket

Malmö FBC tror att smittan kommer från spelarnas yrkesverksamhet där de flesta av de smittade arbetar med barn. Klubben verkar nu även ha fått bukt med spridningen inom laget då inga fler har visat symptom de senaste dagarna.

Jönköpings tränare Johan Ivarsson har naturligtvis förståelse för att matchen måste skjutas upp, men hade mycket gärna spelat.

– Jag hoppas att ingen är allvarligt sjuk, men vi hade gärna spelat. När man vinner känner man sig på gång och vill rida på det. Men det är som det är. Det är en jättemärklig säsong, säger JIK-tränaren.

För bägge dessa lag innebär det att höstsäsongen med största sannolikhet är över efter tolv spelade matcher. Jönköping ligger tia med elva inspelade poäng. Malmö FBC, som tippades slåss på den övre halvan, är på trettonde plats med nio poäng.

– Placeringen ligger väl i linje med hela vår höst. Först skador och nu det här. Jag tror och hoppas att vi kan vända på skutan lite grann. Att vi får en medgång så att vi kan rida vidare på den. Vi är ett för bra lag för att ligga där vi ligger. I våra bästa stunder kan vi rubba alla lag, säger Mikael Jeppsson.

SportExpressen sänder alla matcher från damernas och herrarnas SSL fram till 2025.


Klev fram efter 0-2-underläge