Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Victor Pálsson lämnar HIF för Esbjerg i dag

Foto: Petter Arvidson
Foto: Carl Sandin

Victor Pálsson är klar för Esbjerg.

Den danska klubben köper loss honom från Helsingborgs IF för omkring fem miljoner kronor.

– Det har inte varit ett lätt beslut att fatta men Esbjerg har visat ett stort intresse under ett par veckor och till slut valde jag att ta nästa steg i min fotbollskarriär, säger Pálsson till HIF:s hemsida.

Det var under söndagen som Kvällsposten kunde avslöja att Esbjerg lagt ett bud på dryga fyra miljoner för HIF:s defensiva mittfältare Victor Pálsson.

Då sa HIF:s ordförande att en övergång var utesluten.

- Vi vet om intresset, men det är inte aktuellt, sa HIF:s ordförande Sten Tjärnlund då.

Men på måndagen kunde Kvällsposten avslöja att det skulle bli affär ändå.

Enligt uppgifter är Esbjerg och HIF överens om en övergångssumma på omkring fem miljoner.

Och på måndagskvällen bekräftade HIF på sin hemsida att Victor Pálsson lämnar klubben för Esbjerg.

I en intervju på klubbens hemsida säger 24-åringen att Esbjerg visade stort intresse och att han "var tvungen att följa sitt hjärta".

– Det är blandade känslor. Jag har verkligen haft det bra både på och utanför planen i Helsingborg och jag har spelat nästan alla matcher sedan jag kom. Det var inget lätt beslut.

Lagerbäcks krav

Den största anledningen till flytten är dock Lars Lagerbäck. Islands förbundskapten har varit tydlig med sina krav på Pálsson.

– Jag var med i landslaget en hel del som mittfältare, men när jag spelade mittback så blev jag inte uttagen. Vi leder vår EM-kvalgrupp och jag vill så klart tillbaka till landslaget, men de har sagt att jag i så fall måste spela mittfältare, säger han till HD.

Löftet från Danmark

I Helsingborg har Pálsson skiftat mellan att vara back och mittfältare – men i Danmark har han blivit lovad en mittfältsplats.

– Esbjerg erbjöd mig en tydlig roll i laget. Jag kommer att spela innermittfältare och det har de varit tydliga med. I HIF hoppade jag mellan mittfältare och försvarare. Jag hade inga problem med det och det gick ganska bra, men i Danmark var det tydligare med vilken roll jag skulle ha i klubben, fortsätter han till HD.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!