Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Vi kan vinna alla matcher”

Växjö vann seriefinalen mot Frölunda efter storspel av målvakten Joacim Eriksson och ett nytt mål av nyförvärvet Nick Bailen.
Foto: JONAS LJUNGDAHL

Pappersstrul gjorde att han missade CHL-förlusten mot Sparta Prag.

Men i 4–1-segern i seriefinalen mot Frölunda var succévärvningen Nick Bailen tillbaka i Växjö – och vet fortfarande bara hur det känns att vinna.

– Det är kul att vara i ett vinnande lag, säger backen.

Växjö Lakers hade sex raka förluster mot serieledande Frölunda, men satte stopp för den sviten med en 4–1-seger i seriefinalen.

– Det var viktigt att ta det till dem här hemma för det är ett lag vi kan möta i slutspelet och det är viktigt att sätta tonen och låta dem veta hur vi kan spela, säger Nick Bailen.

– Resultatet speglar väl inte matchen helt. De hade många bra chanser, men Jocke (Eriksson) var bra i mål och vi tog en bra seger.

Även Växjös tränare Sam Hallam berömde lagets målvakt Joacim Eriksson som, efter en tung start på sin Växjökarriär, hittat formen rejält.

– Jag tycker vårt målvaktsspel är fantastiskt bra. Det är det och vårt spel i numerärt underläge som grundlägger segern, säger Sam Hallam.

Målskytt hemma igen

Växjö fick tillbaka flera spelare som saknades när laget föll hemma mot Sparta Prag i CHL-semifinalens första möte i tisdags.

Emil Pettersson, Adam Brodecki och Nick Bailen missade alla Prag-matchen och var bland Växjös bästa spelare mot Frölunda.

Bailen blev precis som i hemmadebuten målskytt (2–0-målet i första perioden).

– Jag känner mig bra här hemma. Det är så klart skönt att göra mål och hjälpa laget, säger backen som fick se Olli Palola, Erik Josefsson och Tuomas Kiiskinen göra övriga mål.

Succényförvärvet har idel segrar i sina fyra matcher i Växjö – som tangerade klubbrekordet med sin sjunde raka seger.

– Kul att vara i ett vinnande lag. Vårt fokus är att ha självförtroende, men fortsätta vara ödmjuka. Vi kan vinna alla matcher, men man måste veta att det krävs hårt jobb.

Oklart om CHL-spel

Men Bailen vet fortfarande inte om han får vara med i CHL-returen efter att pappersstrul hindrat honom senast. Eller i en eventuell CHL-final där just Frölunda kan vänta.

– Om det händer blir det ett bra test för vi kan få möta dem där och sedan i slutspelet. Det är bra att möta ett lag för att se vad som krävs för att vinna.

Sam Hallam passade på att kasta in en brasklapp kring lagets segertåg i SHL.

– Det är fantastiskt starkt med tanke på att fem av de sju har varit på bortaplan.

– Men har vi inga bekymmer? Det är aldrig bra när det skrivs upp så här, då blir jag orolig direkt, säger Växjötränaren med glimten i ögat.