Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Vi hade självklart velat avsluta på bästa sätt"

Ludvig Öhman Silwerfeldt. Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT
Foto: JOHAN BERNSTRÖM/BILDBYRÅN

Nedflyttningsklara Halmstads BK och AFC Eskilstuna delade på dagens poäng när lagen möttes på Örjans Vall. 

I början av matchen kändes det som att HBK hade ett övertag och laget hade i första halvlek överlägset störst bollinnehav. Det blev dock inte någon vinst för HBK. Istället möttes laget av ett vinstsuget AFC och matchen var överlag väldigt jämn. 

I matchminut 10 fick AFC frispark. Andrew Fox lägger en snygg macka som Ludvig Öhman Silwerfeldt nickar i mål – hans andra för säsongen. 0-1 till bortalaget. Målet var snyggt men ett resultat av HBK:s slarvliga försvarsspel. 

Efter målet såg matchen ut att bli alltmer jämn. Men strax innan halvlek driver Jesper Vesterberg ned på högerkanten och slår bollen snett inåt bakåt till Jonathan Svedberg som skjuter på mål. Bollen hamnar hos Niklas Gudmundsson som sätter dit foten och HBK lyckas därmed kvittera till 1-1. 

"Vi hade självklart velat avsluta på bästa sätt"

Trots målet var Gudmundsson inte helt nöjd med lagets prestation i halvlek.  

– Jag tycker att vi spelar upp oss mot slutet, och hoppas att vi gör en bra nästa säsong. Dagens match är en bra grund för det, säger han till C MORE. 

Den enda gången det egentligen brann till under matchen var efter HBK:s kvitteringsmål. Alireza Haghiri, AFC:s målvakt, tyckte att Gudmundsson var i offsideposition. Reprisbilderna visade dock att domaren Andreas Ekberg dömt rätt och Haghiri fick ett gult kort för protesten. 

Andra halvlek förblev mållös och ganska få målchanser blev till. 

HBK:s tränare Igor Krulj var missnöjd med ett oavgjort resultat men berättade för C MORE han ser fram emot nästa säsong. 

– Vi är missnöjda med matchresultatet och hade självklart velat avsluta på bästa sätt. Den här säsongen har vi plockat upp många unga spelare och nästa år kommer vi att plocka upp fler, säger han. 

 

LÄS MER: Allsvenska tränaren nekades dispens – har fått klartecken