Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Vi är ett härligt gäng som aldrig viker oss"

Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN
Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN

Det blev stor dramatik i toppmötet mellan Pantern och Tingsryd i Malmö Isstadion.

Tingsryd straffade till slut Pantern.

– Vi är ett härligt gäng som aldrig viker ner oss. Det är ett härligt go och stenhårt arbete som har lyft oss till toppen även den här säsongen. Det här kan räcka långt, säger Emil Forslund.

När det var 30 sekunder kvar plockade Tingssryd ut sin målvakt Niklas Ruvin och spelade sex mot fem i jakten på 2-2. Blott tio sekunder senare satte Emil Forslund snyggt 2-2.

– Mycket fin passning av Nikolai (Meyer) från blå linjen. Jag styrde in pucken. Skön känsla, säger Emil Forslund.

När det blev straffar satte Jonathan Johnsson direkt press på Pantern. Första straffen betydde mål.

– Jag sköt mellan benen på deras målvakt. Det är ofta ett sårbart ställe för målvakterna. När jag tidigare under säsongen fick skjuta en straff blev det miss, säger Jonathan Johnsson.

Forwarden som har fått sin hockeyuppfostran hos Frölunda. Pappa Jonas Johnsson är en Frölunda-legen som numera tränar Vita Hästen. Lillebror Andreas spelar i NHL med Toronto.

– Jag trivs ypperligt i Tingsryd. Liten härlig hockeyort. Vi är ett team som har roligt både vid sidan om rinken samt i rinken, säger Jonathan Johnsson.

"Vi har tagit ett kliv"

Visserligen gjorde också Filip Owesson mål på sin straff, men det var Jonathans som betydde bonuspoängen.

– Det är många matcher ännu kvar. Vi fortsätter att jobba till oss en topp-två plats som betyder allsvensk final som förra säsongen, påpekar Jonathan Johnsson.

Då slog Tingsryd ut AIK i jakten på SHL. För Tingsryd blev det sedan stopp mot Leksand. Dalmasarna som sensationellt tog sig till SHL via Modo.

– Senaste tiden har det fungerat bra för oss. Jag tycker att vi hr tagit ett kliv sedan förra säsongen, säger Jonathan Johnsson.

Det började bäst för Pantern. 1-0 genom Jacob Cederholm och 2-0 genom Kim Johansson kom i första perioden. I början av andra perioden var det ytterst nära 3-0. Andreas Söderberg prickade klockrent ena stolpen.

Adam Åkessons 2-1-reducering var vackert. Pucken satt stenhårt i ena krysset utan chans för duktige målvakten Tex Williamsson.

I tredje perioden fick också Tingsryd chansen att spela fem mot tre i 1.21. Men mycket bra box play.

"Mycket starkt av oss"

Sedan kom alltså den dramatiska upplösningen.

– Det blev en tajt kamp mellan två topplag. Pantern är ett svårspelat gäng. Bra skridskoåkare. Mycket starkt av oss att komma igen på det här sättet, säger Emil Forslund.

Panterns tränare Håkan Åhlund:

– Det blev en jämn kamp. Vi borde ha stängt den vid 2-1-ledning i tredje perioden.

Lagkaptenen Kim Johansson:

–  Jag tycker det känns onödigt att tappa segern.

Pantern kom till spel med fyra raka segrar.

– Nu åker vi på bortaturen och vinner mot Björklöven och AIK, säger Kim Johansson.