Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Växjös presschef har polisanmält nät-hot

Elisabeth Anderberg.Foto: Christian Örnberg

Växjö Lakers medarbetare Elisabeth Anderberg har hotats efter klubbens beslut att återigen tillåta "klappor" på sittplats.

Anderberg valde i går kväll att stänga ner sitt Twitterkonto - och kommer under onsdagen att polisanmäla de hot som har inkommit.

– Att jobba i en idrottsklubb är för jävligt i sådana här lägen, säger Elisabeth Anderberg, eventansvarig för Växjö Lakers.

När Växjö Lakers i lördags tog emot Brynäs på hemmaplan valde Supporterföreningen Lakers Lakejer och tifo-gruppen Psycho Circus Tifo att protestera mot klubbledningens beslut att återinföra så kallade klappor på sittplats.

Grupperingarna höll upp en banderoll med texten "Klappor på sitt eller sång på stå? Pucken är er, VLH." och lät bli att sjunga i nästan två perioder.

Klapporna, som väckte debatt redan förra säsongen, togs inför årets SHL-säsong bort. Växjö Lakers gick då Lakers Lakejer till mötes och valde att ta bort klapporna på sittplats på prov.

Men inför den sjätte hemmamatchen valde klubben att återinföra klapporna vilket alltså skapade en irriterad stämning på ståplats.

Och nu berättar klubbens eventansvarig Elisabeth Anderberg för SportExpressen att hon har fått motta anonyma hot efter beslutet.

– Jag fick mejl tidigare i veckan att jag skulle våldtas med klappor, säger Anderberg.

"Har polisanmält tidigare"

Hoten har kommit på både mejl och Twitter och kommer att polisanmälas under onsdagen.

– Mejl har jag polisanmält tidigare, men det är omöjligt att identifiera var de kommer ifrån.

I går kväll valde Anderberg att stänga ner sitt Twitterkonto efter att ha skrivit följande inlägg:

"Anonyma mejl är en sak man får ta. Men nu räcker det. Twitter är trollens tillhåll och jag vill inte vara en del av det. Jag är en människa. En människa som visserligen gör mitt jobb. Men att få höra till höger och vänster att jag ska våldtas, dö och annat, det kan jag inte fortsätta ta. Tänker fortsätta göra mitt jobb. Men vill inte behöva förklara för mina barn varför jag ska våldtas så tack för mig Twitter och alla er som kallar er för "riktiga supportrar".

"Kände att det var nog"

Anderberg är omskakad när SportExpressen når henne:

– I kväll kände jag att det var nog. Jag har jobbat med grävande journalistik i väldigt många år och är ganska van vid attacker, att folk går emot en, men att jobba i en idrottsklubb är för jävligt i sådana här lägen.

Kommer detta att påverka din roll i klubben?

– Nej, det tror jag inte. Inte mer än att det blir en mindre väg in till kommunikation med mig.

Växjö Lakers vd Stefan Hörberg hade inte hört något om hoten när SportExpressen pratade med honom efter Lakers tisdagens match mot Brynäs.

– Jag kan bara beklaga att det tar sig sådana här uttryck. Jag kontaktar Elisabeth och hör vad som har hänt, säger Hörberg.

Anderberg fick sedan ett meddelande från Hörberg:

– Klubben är informerad och jag har all stöttning som behövs, säger Anderberg.