Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Växjös nyckelspelare missar seriefinalen

Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT

Växjö Lakers nyckelspelare Robert Rosén missar torsdagens seriefinal mot Frölunda.

Spelaren som skadades i tisdagens match mot Rögle tvingades stå över onsdagsträningen.

– Det är klart att det svider lite extra att missa en seriefinal, säger han.

Robert Rosén blev mot Rögle historiens meste Växjöspelare. Men han fick inte spela färdigt sin 459:e match. En tackling från Alen Bibic gjorde att Robert Rosén med 4.36 kvar av matchen tvingades bryta.

Nu står det klart att han inte heller kommer att spela toppmatchen mot Frölunda på torsdagskvällen.

– Jag är lite öm mör, öm och stel. Men det är bara att gilla läget och ta ett lite tidigare landslagsuppehåll, säger han.

"Är en del av spelet"

Enligt Smålandsposten såg det på onsdagens träning ut som att Ville Leino och Olli Palola i Roséns frånvaro spelar med Linus Fröberg som center. 

– Vi får se hur vi spelar men det är ett alternativ. När vi spelar så tätt är det under förmiddagen som vi får klartecken från sjukrum och fysdelen vilka som är redo för spel. Det är en del av spelet, det är sällan du har en hel trupp tillgänglig. Vi har klarat oss bra utan Kiiskinen ett tag och vi klarade oss bra utan Martinsson och Laakso ett längre tag, säger Hallam till tidningen.

Liam Reddox som också han fick en tackling som väckt diskussion mot Rögle kommer till spel mot Frölunda. På onsdagen kom beskedet att Ludvig Cleasson som stod för tacklingen inte kommer att straffas av disciplinnämnden.

– Det har varit några tacklingar som varit på tapeten och diskuterats på sistone, men vi har en disciplinnämnd som ska hålla koll på det där, säger Robert Rosén och tillägger:

– Spontant kändes det som att det var konstigt att just den inte ledde till något mer, det var inte snyggt och det kunde gått riktigt illa.

"Det är alltid kul att vinna"

Hur stor är vikten av att dra längsta strået i seriefinalen?

– I ett längre perspektiv så spelar det inte någon större roll. När det väl är slutspel sedan så är det ärligt talat strunt samma. Man har mött lag i ett slutspel och förlorat som man slog stort i grundserien och tvärtom.

– Sedan är det alltid kul att vinna och visa att man är att räkna med.