Foto: JOEL MARKLUND
 Foto: JOEL MARKLUND

Växjö vann dragkampen om supertalangen

Publicerad

Serieledande Växjö är inte bara vinnare på isen. 

Enligt uppgifter till Sportbladet har Lakers nu också vunnit dragkampen om supertalangen Elias Pettersson, 18. 

Timrås JVM-forward Elias Pettersson är ett hett villebråd i svensk hockey. 

18-åringen som förväntas ta steget från hockeyallsenskan till SHL nästa säsong har intresse från flera klubbar. 

Men nu ska supertalangen ha gjort sitt val enligt Sportbladet. 

Flytten uppges gå söderut till Växjö Lakers nästa säsong. 

Växjös sportchef Henrik Evertsson väljer dock att dementera uppgifterna i nuläget: 

– Tyvärr är han inte klar. Jag säger inte att vi inte löser det till slut men vad jag vet har han inte kommit speciellt långt i valprocessen, säger han till Sportbladet. 

I Växjö Lakers spelar redan Elias storebror Emil, 23 som flyttat från Skellefteå till Växjö under den pågående säsongen. 

Elias Pettersson har Ånge som moderklubb och därefter är han fostrad i Timrå. 

Den här säsongen har han gjort hela 36 poäng, varav 15 mål, på 36 matcher.

I sommar förväntas han också gå högt i NHL-draften.    

Relaterade ämnen
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag