Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Växjö vände och tog nionde raka

Växjö tog sin nionde raka vinst i SHL.
Foto: JONAS LJUNGDAHL

Karlskronas förlusttrend blir längre. För när Växjö väl tuggade i gång var KHK chanslöst.  

Nu blickar Lakers mot Frölunda och den absoluta tabelltoppen – dit det är tre poäng.

– Absolut gör vi det, sen är vi medvetna om att Frölunda är ett bra hockeylag som tar väldigt mycket poäng, säger Sam Hallam, tränare i Växjö. 

Det var seriens formstarkaste gäng mot ett Karlskrona som förlorat fyra raka matcher. 

Karlskrona backade hem – och det gav utdelning. 

16.47 gick det snabbt när Morten Madsen tog fram pucken innan han slog den raka passen fram till Jimmy Andersson, som då åkt sig fri. På friläget dundrade han in ledningsmålet.  

– Vi är trygga i det här spelet. Det är så som det har sett ut i de matcher som vi gjort bra. Vi försöker att ta vara på motståndarnas misstag, förklarade målskytten Jimmy Andersson för C More i första periodpausen.. 

Vände

Men Växjö är i bra form – och det visade man. 

Efter kvitteringen i början av perioden kom målexplosionen. 12.34 gjorde Erik Josefsson 1-2 och 13.25 tryckte Kiiskinen in 1-3 

– Även om vi låg under med 1-0 var vi nöjda med vårt agerande, säger Sam Hallam om den första perioden.

– Jag är orolig hela tiden, men det var 40 hockey-minuter kvar att spela. Jag ligger hellre under med en och spelar bra än tvärtom.  Jag tycker att vi i andra halvan hade direktheten som vi hade i första perioden, men vi fick betalt i då i stället. 

Stabila

Inför den tredje perioden pratade Karlskronas tränare Pelle Hånberg om att fortsätta ha tålamod och vänta – och inte chansa förrän tio minuter från slutet. 

Men Växjö var stabila och vann tillslut med 4-1 efter att Philip Holm tryckt dit slutresultatet. Och nu blickar Växjö mot Frölunda.

– Absolut, det gör vi. Sen är vi medvetna om att det är ett bra hockeylag som tar väldigt mycket poäng. Det säger lite när vi har nio raka och fortfarande inte är ikapp. Säger lite om hur bra de är, konstaterar Hallam. 

Lång svit

Redan i kväll finns chans för den tionde raka när Karlskrona gästar Vida arena. Vinst där och Växjö är förbi Frölunda – fast med en match mer spelad. 

Men först och främst fokuserar Lakers på att hålla liv i sin svit. 

– Vi behöver ha lite flyt för att göra det. Men vi hade ju även en väldigt bra period en månad innan (första vinsten i sviten). Vi har gjort bra saker under en längre tid, säger Sam Hallam.

– Sen vill ju varje lag vi möter bryta sviten mer och mer. Det är jättebra för oss att se hur vi hanterar det.