Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Växjö tog revansch – efter jättefiaskot

Foto: SVT

Efter fiaskot i Wales tog Växjö Lakers revansch hemma mot Cardiff i Champions Hockey League.

Trots en hård anstormning på slutet höll svenskarna emot och vann med 3-2.

Nu väntar åttondelsfinal för Växjö.

Rubrikerna blev stora för en vecka sedan när Växjö Lakers förlorade med hela 5-1 borta mot walesiska laget Cardiff i Champions Hockey League.

I sammanhanget skall tilläggas att svenskarna redan var klara för avancemang från gruppspelet och vilade flera spelare.

Men under onsdagskvällen fick i alla fall Lakers avsluta gruppen på bästa sätt och samtidigt ta revansch på det brittiska motståndet.

Hemmalaget gasade i från direkt i första perioden när Eric Martinsson och Daniel Rahimi gjorde 1-0 och 2-0 på matchen första fyra minuter. Gästerna jämnade visserligen ut spelet och reducerade till 1-2 innan perioden var över.

Andrén spikade igen i tredje

Men direkt i andra perioden gick Lakers i från till 3-1 när Brendan Shinnimin hittade nätet i powerplay. Cardiff reducerade till 2-3 och tryckte på rejält i tredje perioden för ett kvitteringsmål.

Då spikade Viktor Andrén igen bakåt och fixade segern till Växjö. Totalt sett var det inget större snack om saken: hemmalaget vann skotten med 43-18 och säkrade i och med vinsten även gruppsegern.

Härnäst väntar åttondelsfinal för Växjö Lakers. Lottningen till åttondelsfinalerna äger rum på fredag kl 12:00 och sänds i SVT.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!