Foto: SVT
 Foto: SVT

Växjö tog revansch – efter jättefiaskot

Publicerad

Efter fiaskot i Wales tog Växjö Lakers revansch hemma mot Cardiff i Champions Hockey League.

Trots en hård anstormning på slutet höll svenskarna emot och vann med 3-2.

Nu väntar åttondelsfinal för Växjö.

Rubrikerna blev stora för en vecka sedan när Växjö Lakers förlorade med hela 5-1 borta mot walesiska laget Cardiff i Champions Hockey League.

I sammanhanget skall tilläggas att svenskarna redan var klara för avancemang från gruppspelet och vilade flera spelare.

Men under onsdagskvällen fick i alla fall Lakers avsluta gruppen på bästa sätt och samtidigt ta revansch på det brittiska motståndet.

Hemmalaget gasade i från direkt i första perioden när Eric Martinsson och Daniel Rahimi gjorde 1-0 och 2-0 på matchen första fyra minuter. Gästerna jämnade visserligen ut spelet och reducerade till 1-2 innan perioden var över.

Andrén spikade igen i tredje

Men direkt i andra perioden gick Lakers i från till 3-1 när Brendan Shinnimin hittade nätet i powerplay. Cardiff reducerade till 2-3 och tryckte på rejält i tredje perioden för ett kvitteringsmål.

Då spikade Viktor Andrén igen bakåt och fixade segern till Växjö. Totalt sett var det inget större snack om saken: hemmalaget vann skotten med 43-18 och säkrade i och med vinsten även gruppsegern.

Härnäst väntar åttondelsfinal för Växjö Lakers. Lottningen till åttondelsfinalerna äger rum på fredag kl 12:00 och sänds i SVT.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag