Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Växjö Lakers vände och vann mot Luleå

Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN
Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Växjö Lakers hade inför matchen ett imponerade facit med 16 segrar på 17 matcher.

Den fin fina trenden såg dock ut att kunna brytas när Luleå kom på besök i Vida Arena.

Men Lakers lyckades vända ett tvåmålsunderläge och vann matchen i sudden death.

Senast serieledande Växjö tappade poäng var 16 matcher sedan, mot just dagens motstånd Luleå. Smålänningarna har tidigare haft svårt mot Luleå och inte lyckats slå laget på tre möten.

Mäktig vänding av Växjö

Båda lagen inledde matchen intensivt och bjöd på flera farliga målchanser men det var Luleå som fick nätet att rassla. Johan Forsberg gjorde 1-0 och sex minuter efter honom utökade Jacob Lagace till 2-0. Målet var Legace första på 60 (!) spelade matcher.

Men då bjöd Växjö på en mäktig vänding.

I den tredje perioden blev Luleå ordentligt. Emil Pettersson reducerade till 2–1 in i den sista perioden och med bara 51 sekunder kvar kvitterade Olli Palola till 2-2. Matchens målvakter stod för imponerande insatser. Den mycket unge Filip Gustavsson gjorde ett antal avgörande räddningar i bortaburen och Växjös Joacim Eriksson ville inte vara sämre i hemmaburen.

Avgjordes i förlängning

Förlängningsperioden börjar med att Melart visas ut för en hakning efter endast 17 sekunder, och spel 4-3 väntade och matchen tog slut efter 46 sekunder då Cory Myrphy hittar krysset och säkrade bonuspoängen till Lakers. Luleå får därmed fortsätta att vänta på sin första trepoängare på bortais under 2017. Desto positivare för Växjö Lakers som i och med segern utökar serieledarna sin ledning i tabellen. Laget har nu sju poäng ner till Frölunda på andraplatsen.