Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Växjö bryter kontraktet med Malte Strömwall

Foto: Peter Skaugvold

Växjö Lakers och Malte Strömwall går skilda vägar. Klubben skriver i ett pressmeddelande att man bryter kontraktet med forwarden.

– Han har uttryckt en önskan att få en nystart rent sportsligt. När vi diskuterat det har vi ömsesidigt kommit fram till att det kanske är bäst, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson till SportExpressen.se.

Under säsongen har Malte Strömwall fått sparsamt med speltid i favorittyngda Växjö.

- Det har gjort att situationen inte känts speciellt bra för honom personligen. Det är klart att man vill förändra då. Då måste man se till personen också, säger Evertsson.

"Måste ha respekt för människan"

20-åriga Malte Strömwall kom till Växjö inför säsongen 2013/2014. Han har sedan dess spelat 61 matcher för klubben. Totalt blev det bara nio poäng för Strömwall i Växjö. Nu vill 20-åringe starta om i en ny klubb.

– Vi hade jättegärna haft Malte kvar, men man måste se till personen Malte Strömwall också. Vill han ha en nystart någonstans, och inte mår riktigt bra av att vara i den här situationen måste vi faktiskt ha respekt för människan också, säger Henrik Evertsson.