Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅNFoto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN
 Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN
Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅNFoto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN
 Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Pettersson: "Det var lite karma kanske"

Publicerad

SKELLEFTEÅ/STOCKHOLM. Växjö befäster sin serieledning i SHL.

Efter att ha tappat en tvåmålsledning mot Skellefteå blev Ville Leino stor matchhjälte när han gjorde segermålet i förlängning.

– Det var lite karma kanske, säger Emil Pettersson efter matchen mot sin förra klubb.

Växjötåget rullar vidare i toppen av SHL.

I kväll tog de en ny seger när de bortabesegrade Skellefteå efter förlängning.

Segern innebär att de fortsätter att hålla Frölunda på avstånd i tabelltoppen.

Emil Pettersson gav gästerna en smakstart när han sköt in 1-0 i Power play drygt två minuter in i matchen.

Men lika många minuter senare kunde hemmalaget replikera genom Joakim Lindström - vilket var 33-åringens 100:e mål i SHL.

Tappade tvåmålsledning

I den andra perioden återtog Växjö ledningen genom Dennis Everberg, innan Joakim Lindström kvitterade.

Olli Palola såg dock till att tabellettan gick i periodvila med ledningen 3-2 och den tredje perioden hade knappt börjat innan ledningen hade dubblats.

Liam Reddox blev helt fri med målvakten och han kunde enkelt lägga in 4-2 efter 22 sekunder.

Men Skellefteå skulle resa sig.

Avgjorde i förlängningen

Först reducerade Henrik Hetta och 2.38 från slutet kunde Bud Holloway kvittera och matchen gick i stället till förlängning.

Väl där var gästerna dock starkast och Ville Leino blev stor matchhjälte när han skickade bonuspoängen ner till Småland.

– Vi är inne i en bra streak och det är bara att fortsätta så här, säger målskytten Emil Pettersson till C More.

– Vi behöver inte tänka så mycket, utan det är bara att gå ut på isen. Alla vet sina roller.

Nätade mot förra klubben

Emil Pettersson fick lämna Skellefteå i december - och återkomsten blev minst sagt ljuvlig för Växjö-stjärnan.

Pettersson gav sitt "nya" lag ledningen och fick åka hem med bonuspoängen.

– Det var lite karma kanske. Det är alltid kul att göra mål, och så klart roligt att göra mål på Skellefteå nu när det blir lite skriverier och sådant där.

Vad menar du med karma?

– Nej, men alla vet väl historien att jag inte fick vara kvar. Jag hade en jättestor revanschlust så klart och tycker att jag har spelat upp mig betydligt. Jag har varit mycket bättre de här 18 matcherna i Växjö än vad jag var i Skellefteå i början på säsongen.

Emil Pettersson lägger dock skulden på sig själv, och menar att han borde ha tagit lite mer plats i sin förra klubb.

– Det är två olika lag. Ibland funkar det, ibland inte. Ansvaret ligger fortfarande på mig. Jag har sagt det förut och jag tycker inte att jag tog för mig tillräckligt mycket i Skellefteå. Jag åkte och väntade lite för mycket och det har jag inte gjort här. När jag tar tag i grejerna så går det mycket bättre, säger han.

Se alla matcher från SHL och Hockeyallsvenskan (extern länk)

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag