Regerande världsmästaren Cecilie Brækhus, till höger i bild. Foto: Boris Streubel
Regerande världsmästaren Cecilie Brækhus, till höger i bild. Foto: Boris Streubel

Världsmästare går upp mot en playboymodell

Publicerad

Danska Extrabladet kallar det för en "babekrasch".

På lördag gör norska boxardrottningen och regerande världsmästaren Cecilia Brækhus upp med före detta playboymodellen Mia St. John i en upphaussad boxningsmatch i Frederikshavn.

– Jag ska inte skona någon, säger Breakhus.

Amerikanskan Mia St. John är både före detta playboymodell och före detta världsmästare.

Danska Cecilia Brækhus är obesegrad regerande världsmästare.

Brækhus har varit mycket framgångsrik i ringen, men har också dragit till sig uppmärksamhet genom att efterfråga män i stället för halvnakna kvinnor hållandes rondskyltarna - ersätt rondflickorna med rondpojkar, tycker hon.

– Det vore rättfärdigat tycker jag. Killarna får nummerflickor, så tjejerna borde få nummerpojkar. Det vore på tiden. Jag kommer själv att vara upptagen av att lyssna på min tränare mellan rundorna, men där kommer nog att var kvinnliga fans på läktarna som skulle värdera att se en snygg kille hålla nummertavlorna, säger Brækhus.

På lördag möter hon en före detta playboymodell. Men framförallt är Mia St. John en rutinerad boxare.

– Nu har jag varit borta ifrån ringen en tid och är spänd på min form, men jag har haft några väldigt bra träningar och sparringar, så jag känner mig i superform, säger Brækhus till norska tv2.no.

Mia St. John inspirerades till att börja boxas efter att ha sett Rocky-filmerna - hon gjorde dock inte slag i sak förrän 17 år efter att hon sett filmerna för första gången.

Hon satsade i stället på modellkarriären innan hon fann boxningsringen vid 29 års ålder.

Mest uppmärksamhet som modell fick Mia St. John när hon medverkade i Playboy. Allt som allt blev det elva sidor i den världskända herrtidningen.

Inom boxningsvärlden är det ett känt faktum att Mia St. John inte låter hennes barn se henne live i ringen. Och det har lett till diskussion. Hon vill inte att de ska se sin mor i en sport som hon upplever som är våldsam, och som enligt henne har en publik som dricker mycket.

Det finns inget talar för att det kommer att drickas mindre i Fredrikshavn på lördag.

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag