Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Världsmästare går upp mot en playboymodell

Regerande världsmästaren Cecilie Brækhus, till höger i bild. Foto: Boris Streubel

Danska Extrabladet kallar det för en "babekrasch".

På lördag gör norska boxardrottningen och regerande världsmästaren Cecilia Brækhus upp med före detta playboymodellen Mia St. John i en upphaussad boxningsmatch i Frederikshavn.

– Jag ska inte skona någon, säger Breakhus.

Amerikanskan Mia St. John är både före detta playboymodell och före detta världsmästare.

Danska Cecilia Brækhus är obesegrad regerande världsmästare.

Brækhus har varit mycket framgångsrik i ringen, men har också dragit till sig uppmärksamhet genom att efterfråga män i stället för halvnakna kvinnor hållandes rondskyltarna - ersätt rondflickorna med rondpojkar, tycker hon.

– Det vore rättfärdigat tycker jag. Killarna får nummerflickor, så tjejerna borde få nummerpojkar. Det vore på tiden. Jag kommer själv att vara upptagen av att lyssna på min tränare mellan rundorna, men där kommer nog att var kvinnliga fans på läktarna som skulle värdera att se en snygg kille hålla nummertavlorna, säger Brækhus.

På lördag möter hon en före detta playboymodell. Men framförallt är Mia St. John en rutinerad boxare.

– Nu har jag varit borta ifrån ringen en tid och är spänd på min form, men jag har haft några väldigt bra träningar och sparringar, så jag känner mig i superform, säger Brækhus till norska tv2.no.

Mia St. John inspirerades till att börja boxas efter att ha sett Rocky-filmerna - hon gjorde dock inte slag i sak förrän 17 år efter att hon sett filmerna för första gången.

Hon satsade i stället på modellkarriären innan hon fann boxningsringen vid 29 års ålder.

Mest uppmärksamhet som modell fick Mia St. John när hon medverkade i Playboy. Allt som allt blev det elva sidor i den världskända herrtidningen.

Inom boxningsvärlden är det ett känt faktum att Mia St. John inte låter hennes barn se henne live i ringen. Och det har lett till diskussion. Hon vill inte att de ska se sin mor i en sport som hon upplever som är våldsam, och som enligt henne har en publik som dricker mycket.

Det finns inget talar för att det kommer att drickas mindre i Fredrikshavn på lördag.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!