Foto: LUDVIG THUNMAN
 Foto: LUDVIG THUNMAN

Vändningen: Berget aktuell för spel mot IFK Göteborg

Publicerad

Magnetröntgen av Jo Inge Bergets skadade ljumskar gav ett glädjebesked.

Spel mot IFK Göteborg är inte längre uteslutet.

– Chanserna att han spelar i helgen är minimala, men jag utesluter dem inte helt, säger MFF:s tränaren Magnus Pehrsson.

Det var under Norges landslagssamling inför VM-kvalspelet som Malmö FF:s storstjärna Jo Inge Berget fick problem med ljumskarna och missade matchen mot Nordirland, 0–2.

De första rapporterna var allt annat än ljusa och MFF:s tränare Magnus Pehrsson var öppen med att han utifrån vad han hört räknade bort Berget till lördagens allsvenska premiär mot IFK Göteborg nu på lördag.

Men när Jo Inge Berget återkom till Malmö så gjorde klubben en närmare undersökning av norrmannens ljumskar.

– Vi fick en väldigt positiv MR (magnetröntgen) i går som visade på att det inte var någon bristning, säger Magnus Pehrsson som var glad över det beskedet. 

– Sedan kan man ha ont ändå och det är ju någonting som gör ont.

På frågan om Jo Inge Berget skulle kunna finnas med i truppen mot IFK Göteborg svarar den nya MFF-tränare.

– Man vet aldrig. Det har skett under förut. Men det skulle kanske vara det i så fall.

Att Berget finns med i tankarna kring premiären mot IFK Göteborg breddar Magnus Pehrssons möjligheter. Men mest nöjd med beskedet var MFF-tränaren med det som väntar efter premiären.

– Oavsett den här matchen så blir det ett helt annat rehabupplägg på honom, säger Pehrsson.

Att det inte var en bristning innebär ett betydligt mer intensivt rehabarbete redan från i dag.

– Det var väldigt glada i det medicinska teamet.

I övrigt tränade hela MFF-truppen förutom den långtidsskadade Rasmus Bengtsson och lärlingen Dennis Hadzikadunic som var sjuk.

Mattias Svanberg gick av tidigt sedan han spelat landskamp så sent som i tisdags.

Lagkaptenen Markus Rosenberg har fortsatt vissa problem med sin fot men tränade hela torsdagspasset och räknar med spel mot IFK Göteborg på lördag.

 Efter att båda MFF:s anfallaren från majoriteten av försäsongen varit skadade och ur träning så sent som i tisdag finns det nu alltså en liten möjlighet att båda kan deltaga i premiären.

Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag