Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Utreds igen efter att ha trätt fram i TV4

Så många våldtäkter anmäldes i Sydsverige under 2018.
Kingsley Sarfo har dömts för två fall av våldtäkt mot barn. Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP
Kingsley Sarfo. Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN

Den förre MFF- och Siriusspelaren Kingsley Sarfo är dömd för två fall av våldtäkt mot barn.

Efter att nya uppgifter framkommit har åklagaren beslutat att åter öppna en två år gammal utredning mot Sarfo gällande sexbrott mot en 12-årig flicka, rapporterar Sydsvenskan.

Kingsley Sarfo, 24, dömdes sommaren 2018 till fängelse och utvisning för våldtäkt mot barn. Flickans ålder, 14 år, var avgörande i domen. 

Men Sarfo nekar till anklagelserna och har begärt resning, och handlingar har framkommit som tyder på att flickan det gäller kan ha varit 15 år gammal vid de aktuella tillfällena.

Men Sarfo har även utretts för andra kontakter med unga flickor.

Kingsley Sarfos kontakter med den 12-åriga flickan utreddes redan för två år sedan.

Kontakterna med den 12-åriga flickan ska ha skett när Sarfo spelade i klubben IK Sirius i Uppsala, och hans kontakter med flickan föranledde redan då ett möte med klubbens ledning.

Det skedde efter att flickans mamma kontaktat klubben och uttryckt oro över kontakten mellan spelaren och hennes dotter.

– Vi informerade att han inte skulle umgås med minderåriga, att det är helt oacceptabelt och att han inte skulle umgås med henne, har dåvarande Kim Bergstrand tränaren uppgett i förhör, enligt Sydsvenskan.

Sarfo frihetsberövades och saken utreddes av polis. Men efter två månader i häkte släpptes Kingsley Sarfo, och utredningen lades ned. Orsaken då: Brist på bevis.

Men efter att Sarfo trätt fram och berättat om anklagelserna i TV4:s Kalla fakta har åklagaren beslutat sig för att återuppta utredningen.

”Behöver höras”

I inslaget träder flera tidigare lagkamrater från IK Sirius till Sarfo fram och berättar att de sett Sarfo i sällskap med en ung flicka.

Den 12-åriga flickans målsägandebiträde Behrang Eslami har därför begärt att förundersökningen ska återupptas, enligt Sydsvenskan.

– De här spelarna behöver höras. Likaså den före detta klubbchefen och tränaren. Dessutom har jag begärt att det ska hållas fotokonfrontation med vissa av spelarna, säger Behrang Eslami till Sydsvenskan.

Kammaråklagare Cindy Costéus bekräftar för Sydsvenskan att utredningen återupptagits.

– Den förundersökningen har återupptagits och handläggs i Stockholm, säger Cindy Costéus  till Sydsvenskan.

 

Texten uppdateras