Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ute efter stjärnparet plus nyckelspelaren

Emil Nilsen, Jönköpings största stjärna.
Foto: BILDBYRÅN
Moa Jakobsson i samspråk med Ellen Svensson.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Ellen Svensson är SSL:s mest underskattade spelare.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Kalmarsund är ute efter Jönköpings landslagsback Emil Nilsen.

Men SportExpressen kan avslöja att den hårdsatsande klubben även vill ha Nilsens sambo Moa Jakobsson samt hennes lagkamrat i Jönköping Ellen Svensson.

– Det kommer märkas när vi gör klart med spelare, säger damsportchefen Alexander Brinkmann.


Se alla matcher från innebandyns SSL på SportExpressen Play. 

Ölandsbladet skrev under måndagen om att Emil Nilsen varit i Kalmar under helgen. 22-åringen var bland annat på plats på Kalmarsunds segermatch mot Höllviken.

SportExpressen har nåtts av samma uppgifter - men också att det är väldigt många SSL-lag som vill se Emil Nilsen hos dem nästa säsong.

– Klart det är en intressant spelare, som många andra på vår lista. Ett högoktanigt, potentiellt nyförvärv. Men mer än så är det inte i nuläget, det var bara en snabbvisit och ett första möte. Som jag förstått det så är det kanske 15 andra klubbar som också är intresserade, säger herrsportchefen Patrik Klockare Bäck till Ölandsbladet.

Kalmarsund vill ha tre JIK-stjärnor

Jönköpings tränare Jakob Olofsson Adelin har inte gett upp hoppet om en förlängning med backkuggen:

– Emil Nilsen är eftertraktad och för oss är det viktigt att behålla våra spetsspelare. Jag hoppas att han vill visa hjärta och känna att han är stommen i laget. Förhoppningarna är stora att han vill vara med på vår resa.

Emil Nilsen är sambo med Jönköpings damstjärna och poängdrottning Moa Jakobsson. 21-åringen har gjort sin bästa säsong hittills och producerat 20 poäng på 15 matcher.

Kalmarsund gör nu ett försök att även locka över henne.

Dessutom ska lagkamraten i Jönköping, Ellen Svensson, också finnas på Kalmarsunds önskelista. Den 22-åriga centern har gjort 16 poäng på 16 matcher denna säsong och utsågs i höstas, av SSL-spelarna själva, till seriens mest underskattade spelare.

”Tänker bygga ett slutspelslag”

Alexander Brinkmann är nytillträdd operativ sportchef dam i föreningen.

Han blir tyst en lång stund när Jönköpingsstjärnornas namn kommer på tal.

– Det kommer märkas när vi gör klart med spelare…, säger han sedan.

Det får man tolka som vill?

– Exakt.

Kalmarsund ligger just nu tvåa i sin allsvenska serie. Planen är att ta klivet upp i SSL och direkt sikta mot slutspel och sedermera medaljer. Precis samma resa som herrlaget gör, men där de ligger några år före i tiden.

– Vi tänker bygga ett slutspelslag. Lyckas vi ta oss till SSL i år ska vi vara en slutspelskandidat direkt. Skulle vi inte gå upp under våren ska vi ha ett så bra lag i allsvenskan att det inte ska vara något snack om det nästa säsong och så kan vi gå till slutspel säsongen efter, säger Alexander Brinkmann.

Hur ser silly season-planen ut?

– Vi kommer förstärka med en handfull spelare som kommer göra oss väldigt mycket bättre och det kommer att märkas. Så offensiva kommer vi att vara. Vi kommer inte ta in en spelare som tömmer hela banken.

Det är SSL-spelare ni jagar med andra ord?

– Utgångspunkten är spelare som är i SSL nu och som vill vara i ett topplag i SSL de kommande åren. Många lag i SSL står och stampar på plats sex till tolv. Många spelare i de lagen är trötta på att höra skitsnack ett år till, säger Alexander Brinkmann.

Jönköpings herrlag med Emil Nilsen i spetsen spelar i kväll borta mot Linköping. Sändningen startar 18.50 på SportExpressen Play. 


Se senaste Frislag med snackisar från SSL