Foto: Andreas L Eriksson
 Foto: Andreas L Eriksson

Upprörda känslor i Pantern efter förlusten

Publicerad

MALMÖ. Det var mycket upprört och irriterat hos Pantern när samtliga poäng försvann till AIK.

En mycket märklig icing avgjorde.

– Det skulle ha varit nedsläpp på mittpunkten och inte i vår zon, säger Panterns huvudtränare Stephan "Lillis" Lundh.

I tredje perioden när det var 2-2 slog den ene assisterande domaren av en icing, men efter några sekunder blåser plötsligt den andra assisterande domaren för icing.

– När domarna inte är överens ska det vara nedsläpp i mittzonen. Avblåsningen kommer också flera sekunder efter det att spelet ha fortsatt, påpekar "Lillis" Lundh.

AIK vinner den så viktiga tekningen vid Panterns målvakt Viktor Andrén. Skarpskytten och mycket målfarlige Malte Strömwall får pucken. Han klipper till direkt. Viktor Andrén är chanslös. Tid: 12.10.

– Jävligt surt, men det var lilla Pantern mot stora AIK, säger "Lillis" Lundh.

"Kan inte minnas händelsen"

Huvuddomare var Filip Sandstedt samt Robin Werner och Fredrik Rönnberg assisterade.

– Jag kan inte minnas händelsen och kan därmed inte uttala mig. Jag hade fullt upp med att ha rätt spelare på isen, säger AIK:s huvudtränare Roger Melin.

Pantern startade bäst och efter 5.50 kom ett mycket snyggt kontringsmål. Kanonpassning från Kim Johansson. Direktskott från Wemmenborn som helt ställde duktige AIK-målvakten Robin Rahm.

Mycket viktig kvittering kom genom Eric Norin efter 17.52.

Mycket värdefulle Christian Sandberg såg till att AIK fick en finfin start i andra perioden. Han bröt sig snyggt in framför duktige målvakten Viktor Andrén och med en lurig isare stod det 2-1 efter blott 1.13.

Nytt poänghopp för Pantern blev det då Emil Sandin satte 2-2 efter 2.01 i tredje perioden. Pucken satt stenhårt i bortre hörnet.

Sedan kom då det avgörande icing-målet.

– AIK är ett mycket skickligt lag. Ligger också i toppen av tabellen, men vi svarade ännu en gång för en bra prestation mot ett lag som ligger bättre till än vi gör. Vi var verkligen värda poäng, men marginalerna var inte på vår sida, säger "Lillis" Lundh.

AIK-tränaren Roger Melin hyllar nykomlingarna Pantern:

– Jag tycker att Pantern är ett av de bästa lagen i allsvenskan. Det går fort som sjutton där ute på isen.

"Oerhört viktig match"

Pantern möter på lördag på hemmaplan jumbon Sundsvall.

– Oerhört viktig match i jakten på att i första hand säkra nytt kontrakt. Men visst jobbar vi också för att bli bland topp-åtta som betyder fortsatt spel efter grundserien, säger Stephan "Lillis" Lundh.

AIK är i stort sett klar för allsvensk finalserie i bäst av sju mot Tingsryd. Segrarna där möter SHL-jumbon Karlskrona om en SHL-plats, även då i bäst av sju.

– Visst har vi skaffat oss ett mycket bra läge. Bra värdemätare på onsdag då vi möter just Tingsryd, säger Roger Melin.

Då kommer Tingsryd till klassiska "Hovet".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag