Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: På väg till värsta rivalen

Foto: / BILDBYRN

Malmö FF är på väg att göra klart med en sensationell värvning.

Enligt tidningen Aftonbladet är den tidigare IFK Göteborgsstjärnan Sören Rieks, 30, på plats i Malmö för att göra klart med klubben.

Sören Rieks lämnade IFK Göteborg efter att hans kontrakt gått ut i höstas. Totalt blev det tre och ett halvt år i Blåvitt, 89 matcher, 21 mål och 18 assist för klubben. 

– Jag är 30 år nu och en gammal man i fotbollssammanhang, så därför känns det som att det är dags att testa något nytt, sa Rieks när det blev officiellt att han skulle lämna klubben. 

Men han ser inte ut att lämna Sverige - enligt Aftonbladet är Rieks nära att skriva på för Blåvitts ärkerival, de regerande svenska mästarna Malmö FF.

Enligt tidningen är dansken och hans agent redan på plats i Malmö för att slutföra affären. Rieks uppges genomgå en läkarundersökning i morgon innan han skriver på för 3,5 år med MFF. 

Uppgifter: Rieks nära Malmö FF

En känslig övergång med tanke på rivaliteten mellan de båda klubbarna. 

Malmö FF har tappat flera spelare från höstens guldlag. Anton Tinnerholm, Anders Christiansen, Erdal Rakip och Jo Inge Berget har lämnat klubben. 

MFF har bland annat värvat Eric Larsson från GIF Sundsvall, IFK Norrköpings guldhjälte Arnor Ingvi Traustasson och Östersunds mittfältsstjärna Fouad Bachirou. Nu uppges alltså Sören Rieks vara nästa spelare på väg in till de svenska mästarna.