Uppgifter: Oscar Alsenfelt klar för LIF

Foto: Anders Bjurö / BILDBYRÅN
Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Oscar Alsenfelt utsågs till SHL:s bästa målvakt och har burit Malmö Redhawks under säsongen.

Nu ser han ut att lämna klubben då burväktaren sägs vara klar för en återkomst till Dalarna - om Leksand klarar sig kvar i SHL, enligt Aftonbladet.

Malmös succékeeper Oscar Alsenfelt har under säsongen levererat i match efter match och konkurrerat ut Cristopher Nihlstorp i kampen om förstaspaden.

För ett par veckor sedan belönades burväktaren också med priset Honken Trophy, som går till SHL:s främsta målvakt - ett pris han fick motta vid Malmös första slutspelsmatch mot Luleå.

– Det priset har jag faktiskt drömt om att få, sa Alsenfelt då till MrMadhawk.

Under säsongen blev Alsenfelt historisk som den målvakt som hållit flest nollor, ett rekord han tog över från den finländske burväktaren Fredrik Norrena.

Klar för återkomst till Dalarna

Efter årets säsong går Alsenfelts kontrakt med Malmö Redhawks ut, och enligt uppgifter till Aftonbladet så ska 29-åringen vara klar för en återkomst till Leksand och Dalarna.

Återkomsten är också något kontroversiell då Alsenfelt när han lämnade Leksand efter SHL-degraderingen 2015 fick utstå rejäl kritik från klubbens hängivna supportrar och kallades för den största svikaren.

– Jag har svårt att acceptera att folk kan påstå sådana saker om mig efter att jag gett allt för klubben i så många år, sa han då till Hockeysverige.

– Det kändes fruktansvärt otacksamt när man fick allt detta slängt mot sig. Jag har gått igenom insatserna i kvalet såväl själv som med målvaktstränaren och tycker inte att min prestation där är sämre än tidigare. Jag tycker snarare att jag presterade bra, även om det alltid finns något mål som man tycker att man borde ha tagit, sa han också då.

Övergången ska dock bara vara aktuell om Leksand kvalar sig klar i SHL - laget möter länsrivalen Mora IK i en matchserie bäst av sju, och inledde i går med att förlora på hemmaplan.