Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Officiellt: Aaltonen klar för SHL-klubben

Rögle får tillskott nästa säsong.
Foto: BILDBYRÅN
Foto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅN

Han spelade nyss VM och representerade Finland under OS i Sotji.

Nu återvänder Juhamatti Aaltonen till SHL.

32-åringen är klar för Rögle, meddelar klubben på sin hemsida. 

– I sina bästa stunder är han en toppspelare i Europa, säger sportchef Anders ”Masken” Carlsson.

Tidigare i veckan blev HV 71:s guldhjälte Tim Brithén klar för Rögle.

Nu har SHL-klubben gjort klart med ytterligare en tung värvning.

Den skånska klubben är nämligen överens med den finske landslagsspelaren Juhamatti Aaltonen som representerade HIFK i den finska ligan förra säsongen. Den 32-årige har erfarenhet från såväl KHL, där han representerade Jokerit och Metallurg Magnitogorsk, som det finska landslaget, bland annat under vårens VM-turnering i Köln/Paris. 

Spelade i Sotji-OS

Han var också en del av det finska landslag som spelade OS i Sotji 2014.

Men Aaltonen har också erfarenhet från SHL.

Säsongen 2012/2013 spelade han i just Rögle, där han noterades för 31 poäng på 42 SHL-matcher, innan han lämnade för Kärpät.

Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson lovordar sin nye spelare, som han hoppas ska tillföra spetskompetens till laget.

– Vi är mycket nöjda med att ha kommit överens med Juhamatti. Det är en mycket meriterad och skicklig anfallare med lysande kvaliteter som kommer att spetsa till vårt lagbygge, säger  han till klubbens hemsida och fortsätter:

– I sina bästa stunder är han en toppspelare i Europa, han har lysande kvaliteter. Han säger att han trivdes bra i Rögle förra gången och ville tillbaka.