Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Brutala krossen – MFF nu 15 poäng före AIK

Publicerad
Uppdaterad

Kalmar FF genomled ett par mardrömsminuter i mötet med Malmö FF.

Inom loppet av fem minuter släppte laget in två mål - och fick en man utvisad. 

Efter det fortsatte utklassningen och Malmö besegrade Kalmar med tennissiffror, 6-0.

– Ska vi kunna hota Malmö så behöver vi givetvis vara elva spelare på banan, säger KFF-tränaren Nanne Bergstrand.

Toppen mot botten vid fredagskvällens enda allsvenska möte.

Då kom Kalmar FF att uppleva fem mardrömslika minuter på Swedbank stadion i Malmö. 

Först revs Anton Tinnerholm ned i straffområdet vilket gav Jo Inge Berget chansen att ge Malmö ledningen i matchen - en chans han förvaltade på bästa sätt. 

Och bara 23 sekunder senare, i effektiv tid, kunde Alexander Jeremejeff utöka ledningen till 2-0.

Rött kort på Romarinho

Efter de två snabba målen fortsatte Kalmars motgångar att komma när den brasilianska mittfältaren Romarinho först stod för en galen satsning som han fick syna det gula kortet för.

Något han följde upp med att bara två minuter senare skalla Anton Tinnerholm, och för det hamnade i duschen långt mycket tidigare än vad han hade tänkt.

– Det kändes som att han ville ha ett rött i första satsningen där på Pawel så jag var på honom lite. Och så måttade han en skalle så det är ganska solklart. Måttar man en skalle så tycker jag att man ska ut, säger Tinnerholm.

Men du var med och provocerade fram den?

– Jo, så är det ju. Men det är ju inte något socialt projekt vi håller på med. Vi ska vinna matcher.

I den andra halvleken fortsatte Malmös dominans och när matchen var slut hade Malmö FF, som har en överlägsen serieledning där närmaste lag AIK har 15 poäng upp till förstaplatsen, vunnit med 6-0.

– Det blir en skön fredagskväll att komma hem och se den tabellen, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag