Lina Nilsson får bollen på handen. Foto: EurosportLina Nilsson får bollen på handen. Foto: Eurosport
Lina Nilsson får bollen på handen. Foto: Eurosport
Och Frankfurt tog ledningen på straff. Foto: EurosportOch Frankfurt tog ledningen på straff. Foto: Eurosport
Och Frankfurt tog ledningen på straff. Foto: Eurosport

Tungt för Rosengård – föll i CL-kvartsfinalen

Publicerad

FC Rosengård fick en mardrömsstart i Champions League-kvartsfinalen mot Frankfurt.

Man förlorade med 0-1 och fick också sin målvakt Erin McLeod skadad.

– Jag försökte ta chansen, försökte vara trygg och lugn, det skulle inte bli någon förändring, säger ersättaren Sofia Lundgren.

Målvaktskrisen blir allt värre för FC Rosengård. Det dröjde bara 10 minuter in i Champions League-kvarten mot Frankfurt innan Erin McLeod tvingades av plan – målvakten tog sig illa grinandes för knäet.

I vintras värvades McLeod just knäskadad till klubben där hon skulle ackompanjera Zecira Musovic. Men Musovic skadade direkt underarmen på ett läger med F19-landslaget och rätt vad det var hade man bara en målvakt.

För att ha två målvakter tog man in förre landslagsmålvakten Sofia Lundgren – en målvakt som förra säsongen lade handskarna på hyllan då diskbråck stoppat karriären.

Inför matchen mot Frankfurt hade Lundgren och McLeod bara matchats vars 90 minuter i Rosengårdströjan.

Givetvis var det många frågetecken när Lundgren byttes in efter 10 minuter. Inför ankomsten till Rosengård hade hon ju inte spelat en minut sedan fjolårssäsongen avslutades.

– Det var en jämn match, vilket lag som helst kunde ha vunnit. Jag tror att det kommer att vara liknande i Frankfurt, säger Lundgren.

– Jag tyckte att det kändes bra. Det var några bollar med fötterna som jag kunde gjort bättre, men det var bara köra på adrenalinet.

Straff avgjorde

Men det gick bra – inledningsvis.

I den 72:a minuten fick Frankfurt in ett inlägg i straffområdet. Lina Nilsson gick in i duellen, men fick bollen på handen. Ett ödesdigert misstag; straff.

Från straffpunkten var sedan Dzsenifer Marozsan säkerheten själv och tryckte distinkt in bollen lågt i Lundgrens högra hörn.

– Jag tänker alltid att nu tar jag det, men det gjorde jag inte. Det var en bra straff, säger Lundgren.

Den sista kvarten pressade sedan Rosengård för en kvittering. Man skapade också en uppsjö hörnor – en av dem räddades på mållinjen av en tysk back.

Men matchen slutade 0-1 och Rosengård har därmed en mycket svår uppgift inför returen. Kanske behöver man värva in en ny andramålvakt tills dess.

– Vi måste vara bättre i sista tredjedelen, vara aggressivare och hungrigare där, säger Lundgren.

Om Rosengård nu ska leta ljusglimtar inför returen i Frankfurt så är målskytten Dzsenifer Marozsan avstängd inför den avgörande matchen sedan hon drog på sig ett gult kort på Malmö IP, hennes tredje i turneringen.

Dessutom har laget tappat ledningar tidigare – man gjorde det exempelvis i åttondelen mot Lilleström, som avgjordes på straffar.

– Vi har några saker att jobba på, men jag är säker på att vi kan göra en bra match. Jag vet att Frankfurt ledde mot Lilleström och att det ändå blev väldigt jämnt. Jag är säker på att vi kan göra samma sak.

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag