Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tung förlust för Växjö i CHL-semin

Foto: JONAS LJUNGDAHL
Svt-experten Patrik Ross var inte nöjd med Växjö.
Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Växjö förlorade det första semifinalmötet i CHL på hemmaplan med 1–2 mot tjeckiska Sparta Prag.

Efteråt var Sam Hallam mycket kritisk till sitt lags insats de första två perioderna.

– Vi har bedrövliga detaljer i vårt markeringsspel och rent tekniskt syns det att vi inte riktigt är påkopplade, säger Sam Hallam till SVT24.

Det blir en tuff bortaresa för Växjö Lakers om man ska nå final i CHL.

Växjö, som radat upp vinster hemma i CHL fram till semifinalen, förlorade det första mötet hemma mot Sparta Prag med 2–1 – efter två svaga perioder.

Växjö fick en tidig kalldusch när Martin Gernat slog in 1–0 på tennis redan efter 1.16.

Robert Rosén fick en gratischans att kvittera, men lyckades inte överlista Prags målvakt. I stället utökade Prag, som visade kvalitet med snabba omställningar, till 2–0 när Andrej Kudrna fick stå ostörd och skjuta när Växjöspelarna blev pucktittare.

– Vi får en tung start, men vi har bedrövliga detaljer i vårt markeringsspel och rent tekniskt syns det att vi inte riktigt är påkopplade. Det är först i tredje jag ser det naturliga trycket i vårt spel, säger Växjös tränare Sam Hallam till SVT24.

Hennessy ger Växjö hopp

I andra perioden klarade Växjö av drygt 3,5 minut i numerärt underläge, men fick bara iväg fyra skott framåt i en period som slutade mållös.

Prag hade flera chanser att göra 3–0, men i stället kunde Josh Hennessy reducera i tredje perioden när han tog köksvägen och överraskade Prags målvakt Popperle.

– Jag försökte hålla i pucken och köpa tid. Jag bestämde mig för att inte skjuta ur en dålig vinkel utan gick runt målet och försökte överraska målvakten och satte den mellan benen, säger Hennessy till SVT24.

Målet ger Växjö ett hopp inför returen. Det räcker med en ettmålsseger för att få till förlängning och seger med två mål tar Växjö till final.

– Det var en tuff match, ett bra lag. Vi hade en dålig start, underläge 2-0 tidigt, men det är en match över sex perioder så vi ligger under med ett mål halvvägs in. Vi är fortfarande i en okej position att vinna det här.

Kritik av experten

SVT-experten Patrik Ross var rejält kritisk mot Växjös spel efter matchen.

– Det var inte alls bra. Så här är vi inte alls vana att se Växjö spela, säger Patrik Ross i SVT24:s sändning.

– Det är en match över 60 minuter som jag inte tror man är speciellt nöjd med. Jag tror inte man kan ta fram tre-fyra situationer på videon i morgon som man kan presentera som är positiva. Det är väldigt mycket som man måste gå tillbaka till grunderna och börja jobba igen. Man har Frölunda hemma på torsdag i SHL i en seriefinal, uppträder man så här då vaskar man noll poäng där också.