Elias Ymer fick en tuff lottning i Båstad. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅNElias Ymer fick en tuff lottning i Båstad. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Elias Ymer fick en tuff lottning i Båstad. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Fernando Verdasco blir Elias Ymers första motståndare i Båstad. Foto: (C) JOHAN VALKONEN / (C) JOHAN VALKONEN/STELLA PICTUR STELLA PICTURESFernando Verdasco blir Elias Ymers första motståndare i Båstad. Foto: (C) JOHAN VALKONEN / (C) JOHAN VALKONEN/STELLA PICTUR STELLA PICTURES
Fernando Verdasco blir Elias Ymers första motståndare i Båstad. Foto: (C) JOHAN VALKONEN / (C) JOHAN VALKONEN/STELLA PICTUR STELLA PICTURES

Tuff lottning för Elias Ymer i Båstad

Publicerad

Två år i rad har Elias Ymer, 21, åkt ut direkt på gruset i Swedish Open. Och inte blir motståndet lättare den här gången.

Sverigeettan, rankad 269:a i världen, möter spanske grusspecialisten Fernando Verdasco i första omgången.

Verdasco är rankad 35:a i världen och gick till åttondelsfinal i Franska mästerskapen nyligen. Kanske kan storebror Ymer hitta inspiration hos lillebror Mikael, som vann mot Verdasco i Stockholm Open förra året. Mikael som får möta schweizaren Henri Laaksonen i Båstad.

Elias Ymer, vars enda seger i Swedish Open kom mot Mikhail Kukusjkin 2014, tränas numera av förre världsfemman Robin Söderling. Han tror sig veta vad sin nye adept behöver.

– Elias är en mycket bättre spelare än vad hans rankning visar, sade Söderling till TT.

– Ibland blir han väldigt passiv och backar långt bakom baslinjen. Jag har sagt till Elias: "du måste spela mycket aggressivare, ta mer risker, kliv in och spela snabbare om du vill slå topp 100-spelare".

Swedish Open inleds på måndag.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag