Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spräckte nollan – då kom kaxiga gesten

Nils Höglanders målgest mot Tjeckien.Foto: SVT
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Succén fortsätter för Rögles Nils Höglander under JVM.

19-åringen gjorde matchens första mål i Sveriges kvartsfinal mot Tjeckien.

Och Höglander firade med en kaxig målgest – där han hyschade den stora och högljudda hemmapubliken. 

Redan under sin första JVM-match skapade Nils Höglander rubriker i hela hockeyvärlden, när han gjorde ett elegant zorro-mål. 

Därefter har framgångarna bara fortsatt för Rögle-talangen och mot Tjecken i kvartsfinalen blev Nils Höglander målskytt på nytt. 

– Till sist hittar Sverige fram till Höglander, som kan hitta på vad som helst, säger Jonas Andersson, SVT:s hockeyexpert. 

Hyschade publiken  

Höglander petade påpassligt in pucken i mål efter ett hårt och rejält avslut från Samuel Fagemo.

– Det Fagemo gör bra är att han behåller sin vinkel. Han hamnar inte långt ut längst med sargen utan han håller sig nära mitten av banan och så har han ett sånt skott så inte ens Dostal (tjeckiska målvakten) kan hålla det. Bra också av Höglander att ta sig in framför mål, säger Jonas Andersson.

Målet var Nils Höglanders fjärde under vinterns JVM – och han valde att fira genom att hyscha mot den stora och högljudda tjeckiska hemmapubliken.

– Han fortsätter spela sitt spel. Det är precis det som de här kreativa spelarna måste våga göra. De kan göra det, det råder det inget tvivel om, men de måste våga och det har Höglander gjort, säger Jonas Andersson. 

Innan den första perioden lades till handlingarna hann även Hampus Gustafsson bli målskytt, när han utnyttjade ett stort misstag av den tjeckiska målvakten och satte 2-0.

Leder poängligan 

Nils Höglander fortsatte sedan imponera även i den andra och tredje perioden. 

Pucken hann knappt släppas under mittakten innan 19-åringen gjorde mål på nytt, och sköt 3-0 till Sverige.  

– Visst är han häftig Höglander, och inte bara för det där offensiva spelet, säger SVT-kommentatorn Chris Härenstam, och får medhåll av experten Jonas Andersson: 

– Nej och inte bara för zorro-målet utan för sättet han arbetar på och spelar ishockey på. Jag tycker det är underbart att se.

I den tredje perioden spelade Nils Höglander även fram David Gustafsson, som satte matchens sista mål som betydde 5-0 för Sverige. 

Assisten innebär att Höglander leder JVM:s poängliga, med sina tio poäng. 

– Jag gillar hans sätt att spela. Han är väldigt spelglad och spelskicklig, står på rätt ställen. När pucken dimper ner framför mål är han där. Han har sett bra ut, säger hockeyexperten Maria Rooth, under SVT:s sändning.