Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Röglestjärnan om NHL: ”Agenten för samtal”

Leon Bristedt är på plats i Stockholm för att representera Tre Kronor, som än så länge vunnit två av tre matcher. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Leon Bristedt har varit en nyckelspelare i Rögle sedan ankomsten till Sverige sommaren 2018. Foto: BILDBYRÅN

NHL-scouterna är intresserade, och agenten för samtal. 

Ja, det är högst oklart om Leon Bristedt verkligen är kvar i Sverige nästa säsong.

– Vi får se vad som händer, säger Rögle-stjärnan.

Sedan Leon Bristedt vände hem till Sverige igen efter ett collegeäventyr i Nordamerika har han minst sagt fått ett stort genombrott inför ögonen på den svenska hockeypubliken.

Två år i följd har han varit en av Rögles mest poängstarka spelare, och med 14 mål är han just nu skåningarnas skyttekung. Framför spelare som Dennis Everberg. Ted Brithén och succébacken Kodie Curran. 

Den fina produktionen har inte gått NHL-klubbarna obemärkt förbi. I samband med Beijer Hockey Games i Stockholm är flera scouter på plats för att följa den odraftade 24-åringen. 

– Vi får se vad som händer. Men det är en pojkdröm att få spela där borta och min agent för samtal med lite klubbar, säger Leon Bristedt efter att Sverige besegrat Ryssland i den andra av tre landskamper i Stockholm. 

– Vi gör en stabil match, framför allt i de första två perioderna när vi kommer ner djupt på dem och är stabila bakåt. 

”All fokus på Rögle”

Under sin fyra år långa collegekarriär representerade Leon Bristedt University of Minnesota i NCAA. Den sista säsongen var han lagets assisterande kapten.

När en ny flytt till Nordamerika nu kan stå runt hörnet vill Bristedt däremot inte avslöja om det finns något NHL-lag som kittlar mer än de övriga: 

– Jag har inga kommentarer på det, säger forwarden.

Öst- eller västkust då, sol eller bara hockey? 

– Nej, fokus är där jag är just nu och det är i landslaget och sedan kommer jag vara i Rögle och det är där jag har kontrakt nästa år. Det är så jag måste tänka, annars kommer det låsa sig. Rögle är min arbetsgivare också så jag vill ge dem all mitt fokus och min energi. Så får vi se vad som händer efter säsongen. 

– Men jag är inställd på att avsluta säsongen så bra som möjligt med Rögle och sedan har jag kontrakt där också nästa år.